Bar: Počelo uređivanje školskog dvorišta

"U ovom dijelu, treba da bude okončano grubo ravnanje terena, rušenje staza od armiranog betona, mašinski iskop zemlje, popravljena oštečenja na malom amfietatru"

2258 pregleda3 komentar(a)
Počela rekonstrukcija: Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić

Radnici nikšićkog konzorcijuma počeli su danas rasčišćavanje nesuđenog gradilišta dječijeg vrtiča u dvorištu barskih srednjih škola, koje su građanski aktivisti odbranili u barskoj „čempres revoluciji“, izborivši se za novu lokaciju vrtića. Predstavnici Građanske inicijative (GI) saopštili su „Vijestima“ da se radi o prvoj fazi uređenja dvorišta, shodno dogovoru koji je postignut sa Opštinom Bar i Direkcijom javnih radova.

Iako je prvobitno ova faza obuhvatala parterno hortikulturno uređenje, od toga se prema navodima iz GI odustalo i prvu fazu sada čine "grubi“ radovi.

"U ovom dijelu, treba da bude okončano grubo ravnanje terena, rušenje staza od armiranog betona, mašinski iskop zemlje, popravljena oštečenja na malom amfietatru. Slijede i demontaža obje ograde, uklanjanje svih privremenih gradilišnih objekata, sječa drveča niskog kvaliteta , vađenje panjeva i njihov odvoz na deponiju, rezanje suvih grana postoječeg drveća", rekla je „Vijestima“ Aleksandra Leković (GI).

Ona je dodala da će sadnja čempresa i ruzmarina u dvorištu biti obavljena njegovim rubom, odnonsn, sa sjeverne i istočne strane, a ne kako je prvobitno najavljivano po cijelom dvorištu.