Marković: Ima razlika u metodu rada, Đukanović je drugačije vodio Vladu od mene

Marković je kazao da priču o postojanju navodnog nesklada u pristupu između njega, kao potpredsjendika DPS-a i premijera, i lidera partije Mila Đukanovića, potenciraju neki poslanici i "mnogi drugi "

5622 pregleda4 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore Duško Marković kazao je danas da nema razlike u politici i pristupu ključnim državnim pitanjima između njega i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

"Ima razlika u metodu rada...Đukanović je drugačije vodio Vladu od mene. Ne kažem da ja to radim bolje, ali mi nemamo razlike ni u jednom elementu našeg političkog programa i njegovoj realizaciji", istakao je Marković na premijerskom satu u Skupštini Crne Gore.

On je kazao da priču o postojanju navodnog nesklada u pristupu između njega, kao potpredsjendika DPS-a i premijera, i lidera partije Mila Đukanovića, potenciraju neki poslanici i "mnogi drugi ".

Marković je danas pozvao poslanike da se dogovore i da urade stvar koja nije ustavno sporna - da izaberu Sudski savjet.

"Hajmo to da uradimo. To nam treba, vjerujte. Hajmo da sjednemo u okviru komisije, radne grupe za izradu izbornog zakonodavstva, da usaglasimo rješenja i dođemo do zakona koje ćemo ovdje usvojiti dvotrećinskom većinom", rekao je Marković.

On je kazao da ne vjeruje da te zakone mogu usvojiti većinom svih poslanika, jer "je nekima ljepše van parlamenta, nego u njemu".