Barsi je lako kad ima Mesija: Čudesni Argentinac srušio i Čelsi

Nakon revanša na Nou kampu znaće se svi učesnici završnice, u kojoj su već Bajern, Real, Juventus, Roma, Liverpul, Sevilja i Mančester siti

58 pregleda8 komentar(a)
mesi, Foto: Reuters
14.03.2018. 21:49h

Barselona je posljednji četvrtfinalista Lige šampiona - u velikom stilu su Katalonci ušli među osam najboljih, pobjedom nad Čelsijem 3:0 u revanšu na Nou kampu, nakon što je prvi meč završen bez pobjednika 1:1.

Leo Mesi je postigao najbrži gol u karijeri, zatim i jubilarni 100. u Ligi šampiona, a prvi pogodak u dresu Barse upisao Osman Dembele.

Čelsi možda nije zaslužio da ide u četvrtfinale, ali ni da izgubi ovako ubjedljivo, zaslužili su gosti makar gol na Nou kampu, ali je Barsa pokazala koliko je snažna i neumoljiva.

Mada, sa ovakvim Mesijem sve je mnogo lakše i sve izgleda mnogo bolje...

Tok meča

90. minut - zaslužio je Čelsi makar gol. Prečku je pogodio Ridiger. U prvom poluvremenu udarac Markosa Alonsa je zakačio stativu.

84. minut - mogao je Paulinjo da postigne i četvrti gol, dobro je Kurtoa odbranio njegov šut glavom nakon kornera Rakitića.

Na Nou kampu se samo čeka kraj...

Do 100. gola u Ligi šampiona, Mesi je došao na samo 123 utakmice. Ronaldo je 100. pogodak postigao na 137. meču.

64. minut - sve je gotovo. Leo Mesi je čudesan igrač, čudesan golgeter - 100. gol u Ligi šampiona za 3:0. Ponovo kroz noge Kurtoi.

Miran period utakmice, Čelsi ne može da napravi pritisak.

50. minut - sporna situacija u šesnaestercu Barse. Duel Pikea i Alonsa, sudija Skomina nije vidio kao faul. Čelsi je, čini se, oštećen...

Na drugoj strani, Dembele u posljednjem trenutku skida loptu sa noge Markosa Alonsa.

Počelo je drugo poluvrijeme, i to šansom Barselone - Kurtoa je upisao prvu odbranu na meču, zaustavivši šut Suaresa.

Barsa ima veliku prednost 2:0, ostvarenu iz jedina dva šuta ka golu. Strijelci Mesi i Dembele.

Čelsi nije bezopasan, naprotiv, gosti imaju za čim da žale, ali su u gotovo bezizlaznoj poziciji.

45. minut - Markos Alonso nije imao sreće - sjajan slobodan udarac sa 25 metara, lopta je zakačila stativu.

37. minut - dvije velike šanse za Čelsi u razmaku od minut. Prvo je Markos Alonso šutirao u Ter Štegena, da bi Kante nakon solo prodora tukao pored lijeve stative iskosa sa desetak metara.

Barselona je zatvorila svaki dio terena, a imaće dosta prostora do kraja meča, jer su Čelsiju potrebni golovi.

Precizni statističari su javili da je Mesi postigao najbrži gol u karijeri - poslije dva minuta i osam sekundi je pogodio za vođstvo Barse.

21. minut - izgubljena lopta na sredini terena skupo je koštala Čelsi. Sijevnula je kontra, Mesi je pronašao Osmana Dembelea, a 20-godišnji Francuz, plaćen 120 miliona eura, postigao prvi gol u dresu Barselone.

Vilijan je sa 20-ak metara nezgodno tukao po zemlji, a Ter Štegen uhvatio loptu.

Čelsi je reagovao nakon šoka, prenio igru pred gol Barselone, imao dvije opasne situacije, ali je odbrana domaćih čvrsta i stabilna.

3. minut - vodi Barselona. Leo Mesi je iz teške pozicije, nakon lijepe asistencije Suaresa, provukao loptu kroz noge Kurtoi. Greška belgijskog golmana.

Mesijev 99. gol u Ligi šampiona, drugi protiv Čelsija.

Počeo je meč.

Barselona ili Čelsi - još jedna nepoznanica je ostala u osmini finala Lige šampiona.

Nakon revanša na Nou kampu znaće se svi učesnici završnice, u kojoj su već Bajern, Real, Juventus, Roma, Liverpul, Sevilja i Mančester siti.

Barsa ima dobar rezultat iz Londona (1:1), ali Čelsi se nada da će napraviti iznenađenje, kao 2012. godine, kada je generacija koju je vodio Didije Drogba preko Katalonije stigla do finala, a kasnije i do titule.

Antonio Konte je pokazao da želi da igra, da pokuša da napadne, tako što je od prvog minuta na teren poslao Olivijea Žirua, uz Azara i Vilijana.

Ernesto Valverde je ukazao povjerenje Osmanu Dembeleu.