Ročestiju najviše glasova, u idealnoj petorci Gordić i Luković

Idealni tim birali su treneri klubova učesnika, navijači i komisija ABA lige

1 komentar(a)
Najbolja petorka ABA lige, Foto: ABA LIGA
15.03.2018. 10:54h

Plej Crvene zvezde, Amerikanac sa crnogorskim pasošem, Tejlor Ročesti (prosječno po meču 15 poena, šest asistencija, 2,7 skoka i 1,2 ukradene lopte) dobio je najviše glasova (10,5 odsto) u izboru za idealni tim ABA lige, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.

Idealni tim birali su treneri klubova učesnika, navijači i komisija ABA lige.

U idealnom timu našla su se i dvojica košarkaša iz crnogorskih klubova, Uroš Luković (13,5 poena, 7.5 skokova, 1,1 asistenciju i 2,4 blokade prosječno po utakmici) iz Mornara (10,4) i Nemanja Gordić (14.7 poena, 2,5 skoka, 4,6 asistencije i jednu ukradenu loptu prosječno po meču) iz Budućnosti (8,8). Idealnu petorku, na osnovu glasova, kompletirali su Novica Veličković iz Partizana (9,9), i Džanan Musa iz Cedevite (8 odsto).

Po broju glasova, iza prve petorke su završili Luka Žorić iz Cibone (5.6%), Najdžel Vilijams-Gos iz Partizana (4.7%), Džejms Feldin (2.93%) i Nemanja Dangubić iz Crvene zvezde (2.6%), Bandža Siiz Partizana i Derek Nidam iz Mornar (po 1.6%)...

U glasanju trenera timova ABA lige, Ročesti i Luković dobili su najviše glasova, Musa je dobio najveći broj glasova navijača, ispred Gordića i Muse.

Da bi se utvrdili konačni rezultati, glasovi trenera ABA lige učestvovali su sa 60 odsto, glasovi navijača 30 i glasova komisije ABA lige deset odsto.