Sutjeska u Bratislavi - Janković: Nismo došli turistički; Rakojević: Godinu smo se spremali za ovaj meč

Slovan i Sutjeska igraju sjutra u 20.15 u Bratislavi prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš je naredne srijede u Nikšiću

3551 pregleda1 komentar(a)
Branislav Janković i Nikola Rakojević na pres konferenciji, Foto: FK Sutjeska
09.07.2019. 21:26h

Fudbaleri Sutjeske doputovali su u Bratislavu, na sjutrašnji duel sa Slovanom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (20.15).

Izabranici Nikole Rakojevića trenirali su na novoizgrađenom, prelijepom fudbalskom zdanju "Narodni futbalovi štadion", a uoči treninga su trener Nikšićana i fudbaler Branislav Janković iznijeli očekivanja vezana za sjutrašnji meč.

Poruka iz tabora crnogorskog šampiona je jasna - Sutjeska je došla po povoljan rezultat.

"Za ovaj meč smo igrali, i spremali se cijelu godinu", kazao je Rakojević.

Slovan - legija stranaca, neuporedivo bogatiji i igrački jači tim, ali Nikšićani ne žele da igraju podređenu ulogu.

"Ni protiv koga nećemo ući u utakmicu sa namjerom da se branimo, pa ni protiv Slovana u gostima. Druga je stvar ako vas protivnik natjera da se branite. Pokušaćemo da damo gol, tako ćemo se postaviti i ponašati na terenu", napominje Rakojević.

Vezista Branislav Janković smatra da će Sutjeska ovog ljeta ostaviti znatno bolji utisak u Evropi - jer ima bolju ekipu nego prije 12 mjeseci, kada na četiri meča nije postigla gol.

- Imamo veće iskustvo, neke nove igrače, imamo zajedništvo, imamo timski duh. Imaćemo šta da pokažemo - istakao je Janković, uz poruku da on i njegovi saigrači nisu došli turistički u Bratislavu.

- Došli smo sa namjerom da ostvarimo povoljan rezultat. Povoljan rezultat za nas je sve osim poraza. Neriješen rezultat s golovima bio bi veliki uspjeh pred revanš.

Revanš kraj Bistrice igra se naredne srijede.

Pobjednik dvomeča ide u 2. kolo kvalifikacija za LŠ na megdan kiparskom APOEL-u, poraženi ide u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rival je - poraženi iz dvomeča TNS (Vels) - Feronikeli (Kosovo).