Nakon tri godine ljutnje: Irfan Čekić brani boje Crne Gore

Čekić je kao olimpijski stipendista odlučio da ne igra za reprezentaciju Crne Gore 28. septembra 2016. godine... Sada se vratio uz izvinjenje

2962 pregleda3 komentar(a)
Irfan Čekić
12.07.2019. 17:10h

Jedan do najuspješnijih crnogorskigh stonoteisera, Irfan Čekić, odlučio je da se vrati u reprezentaciju Crne Gore.

Čekić je prije tri godine napustio reprezentaciju, a UO Stonoteniskog saveza obratio se sa molbom, uz izvinjenje, da nakon tri godine zaigra u crnogorskom nacionalnom timu.

"Rukovodstvo Saveza je prihvatilo izvinjenje i molbu Irfana Čekića, nakon što je prije tri godine donio ishitrenu odluku. Da li je neko drugi uticao na tu njegovu odluku, ne znamo, ali bio je mlad i neiskusan. No, to je lako moguće, jer sam Irfana tokom 10 zajedničkih godina u STK Budućnost, poznavao kao izuzetno radnog, kooperativnog vaspitanog i talentovanmog igrača ", kazao je Ratko Dedić, predsjednik STSCG.

Čekić je do odlaska iz nacionalnog tima 2016. godine bio najperspektivniji i najbolji crnogorski igrač, sa brojnim medaljama na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Bio je i olimpijski stipendista, u kojeg su Budućnost, Savez i COK uložili mnogo.

''Dosta su me sputavali, igraću za drugu državu", kazao je Čekić krajem septembra 2016. godine.

Kazao je i da je STSCG u njega uložio 500 eura od kada je Ratko Dedić postao predsjednik.

Čekić, ipak, nije igrao za drugu državu i nakon nepune tri godine je promiojenio mišljenje.

"Savez je bio maksimalno korektan i samo je na njegovo odustajanje izdao jedno saopštenje sa svim činjenicama. Mi ni sada ne želimo da se vraćamo na to. Čekić je u razgovoru pokazao da je uvidio grešku i jasno je pokazao da je srećan što će opet bio dio tima u svojoj zemlji", zaključio je Dedić.