Pavićević: Ovaj praznik nas podsjeća na dugu i bogatu istoriju države

"Siguran sam da bi postavljanjem koncepcije ustavnog patriotizma na mjesto jednog od svojih ključnih stubova Crna Gora bila stabilna i jaka država i relevantan subjekt u razvijenom i prosvećenom svijetu“

1101 pregleda2 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan državnosti.

„Svim crnogorskim građanima čestitam ovaj praznik koji nas podsjeća na dugu i bogatu istoriju države Crne Gore, na našu slavnu tradiciju i običaje i na velike vrijednosti na kojima se temelji naša država kao što su sloboda, jednakost, ljudsko dostojanstvo, pluralizam i vladavina prava“, poručio je Pavićević.

On je rekao da povodi kao što je ovaj treba da služe i podsjećanju na ideju o važnosti premošćavanja crnogorskih podjela i praktičnom potencijalu poruke da uprkos svim razlikama možemo zajedno.

„Na današnji praznik želim još jednom da poručim da smatram obavezom svih aktera u javnom polju da naglašavamo i osnažujemo vrijednosti i principe koji nas spajaju i da podstičemo građansku integraciju države koju volimo. Siguran sam da bi postavljanjem koncepcije ustavnog patriotizma na mjesto jednog od svojih ključnih stubova Crna Gora bila stabilna i jaka država i relevantan subjekt u razvijenom i prosvećenom svijetu“, zaključio je Pavićević.