Đukić: 13. jul objedinjuje sve entitete koji tvore crnogorsko građansko društvo

Istorija 13. jula, kaže on, podsjeća nas kako je crnogorski narod uzeo sudbinu u svoje ruke i stao rame uz rame sa najvećim narodima Evrope i svijeta

839 pregleda3 komentar(a)
Milan Đukić

Dan državnosti, 13. jul je najveći državni praznik, jer objedinjuje sve naše entitete, koji tvore crnogorkso građansko društvo. Taj datum nas uvijek podsjeća da narodna sloga i jedinstvo treba da budu iznad svake podjele i razdora, kazao je, između ostalog, predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Milana Đukića čestitajući građanima Kolašina i Crne Gore Dan državnosti.

Istorija 13. jula, kaže on, podsjeća nas kako je crnogorski narod uzeo sudbinu u svoje ruke i stao rame uz rame sa najvećim narodima Evrope i svijeta.

Antifašizam i narodni ustanak širom Crne Gore 13. jula 1941. godine, podsjeća Đukić, “pokazali su ondašnjoj Evropi da nema velikih i malih naroda, već samo hrabrih i odlučnih, naspram onih koji koji su zažmurili na fašistički teror”.

"Istorija je, takođe, pokazala da je tadašnja crnogorska hrabrost i odlučnost, bila presudna u obnovi crnogorske državnosti. Zbog istaknutog istorijskog nasleđa u borbi protiv fašizma, naš put u razvijenu Evropu treba da bude put ponosa i dostojanstva zbog žrtava koje smo kao narod priložili u borbi za slobodu", zaključuje predsjednik SO Kolašin.