Judo savez: Presuda Upravnog suda u korist Džudo saveza donesena pritiskom na sudije

Džudo savez dobio spor protiv Ministarstav sporta, Judo savez tvrdi da nije bio predmet nikakvog spora

2304 pregleda4 komentar(a)
Judo savez Crne Gore
19.07.2019. 19:21h

Nakon što je Upravni sud Crne Gore poništio rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija, oglasio se Judo savez Crne Gore, koji je brisanjem Džudo saveza od strane Ministarstav sporta ovlašćen da zastupa džudo sport u Crnoj Gori

"Kao jedini legitimni i međunarodno priznati, Judo savez Crne Gore želimo da reagujemo na lažna medijska saopštenja, spinovanja i obmanjivanje javnosti od strane određenih pojedinaca koji se lažno predstavljaju kao "Dzudo savez Crne Gore".

"Prije svega, želimo da kažemo da Rješenje Ministarstva sporta i mladih kojim se priznaje jedini legitimni Judo savez Crne Gore nikada nije bilo predmet bilo kakvog sudskog spora iz razloga što je Judo savez Crne Gore osnovala većina najmasovnijih i najjačih crnogorskih džudo klubova, koji su ispoštovali sve tražene procedure i uskladili sva akta sa novim Zakonom o sportu i onako kako isti nalaže.

"Začudila nas je presuda Upravnog suda koja poziva na selektivnu primjenu zakona o sportu u skladu sa interesima pojedinaca. Očigledno je uspio višemjesečni pritisak na sudije Upravnog suda čim je i pored svih jasnih i vidljivih činjenica donijeta ovakva odluka.

"Čvrsto vjerujemo da će u ponovljenom postupku Ministarstvo sporta i mladih potvrditi da je bivši Džudo savez izbrisan zbog brojnih nepoštovanja pravila i procedura Zakona o sportu, što je za njih bilo svojstveno tokom čitavog svog rada.

"Smatramo da pravosudni sistem više neće dozvoliti da konačno uspostavljeni red u džudo sportu bude potresan presudama koje ne idu u pravcu donošenja zakonitih akata sportskih organizacija. Novim Zakonom o sportu konačno je omogućeno da se uspostavi red u sportskoj oblasti i zato se ne smije ni na koji način narušavati njegova primjena.

"Ono što želimo da razjasnimo i iza čega čvrsto stojimo je to da odluka Upravnog suda po ovom pitanju ne može imati nikakav uticaj na legitimitet Judo saveza Crne Gore koji ima rješenje Ministarstva sporta i mladih i priznat je od strane Evropske i svjetske džudo federacije.

"Judo savez Crne Gore nastavlja sa radom kako bi džudo sportu vratio status i imidž koji je u predhodnom periodu bio ozbiljno narušen od strane bivšeg rukovodstva Džudo saveza, a ogledao se u nepoštovanju zakona, finansijskim malverzacijama i nepoštovanju državnih institucija i pojedinaca koji ih vode.

"Želimo da Judo savez Crne Gore bude organizacija koja će raditi po zakonu, biti ozbiljan partner domaćim i medjunarodnim sportskim institucijama i kuća za sve džudo klubove i takmičare u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju Judo saveza Crne Gore.