U ponedjeljak o odluci Katnića da ne dostavi izvještaj o istrazi u slučaju "Koverta"

Tužilaštvo je pokrenulo istragu nakon što je objavljen video snimak biznismena Duška Kneževića kako daje kovertu sa novcem bivšem gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću

2295 pregleda0 komentar(a)
Odbor za antikorupciju, Foto: Boris Pejović

Odbor za antikorupciju će u ponedjeljak razmatrati odluku Specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića da ne dostavi izvještaj o postupanju tužilaštva u slučaju “Koverta”.

Članovi Odbora iz vladajuće koalicije i opozicije u Odboru tražili su da Katnić u septembru dođe na kontrolno saslušanje, kao i da prije toga dostavi izvještaj o istrazi u aferi “Koverta”.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu nakon što je objavljen video snimak biznismena Duška Kneževića kako daje kovertu sa novcem bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću.

U odgovoru članovima Odbora, u koji su “Vijesti” imale uvid, Katnić se pozvao na član 147 Zakona o državnom tužilaštvu prema kojem nije ustanovljena obaveza SDT-a da izvještava nadležno radno tijelo Skupštine o radu tužilaštva u konkretnim predmetima “a posebno ne o preduzetim radnjama u njihovoj sadržini”.

“Kako dopisom... zahtijevate dostavljanje posebnog izvještaja GST o takozvanom slučaju “Koverta”... zakonskom odredbom nije ustanovljena odredba GST da izvještava nadležno radno tijelo Skupštine u konkretnom predmetu, a posebno ne o preduzetim dokaznim radnjama i njihovoj sadržini”, naveo je Katnić u odgovoru.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović iz Demokratskog fronta optužio je Katnića da krši zakon i sprječava Skupštinu da sprovodi kontrolnu ulogu, i najavio da će tražiti da se na Odboru raspravlja o odgovoru tužioca.