Simović tvrdi da nije opljačako ugostitelja: Vozilo sam pozajmio

“Policiji nijesam želio da kažem, jer mi je to bio prijatelj, ali sam tužiocu rekao. Mene nisu hapsili, već sam došao u policiju kada su me pozvali. Nisam zadržan u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Budva, već pušten odmah nakon što sam dao izjavu”, tvrdi Simović

10873 pregleda3 komentar(a)
Posredovao da lopovi vrate novac (ilustracija), Foto: Shutterstock

Nikšićanin Borislav Simović tvrdi da nije krajem maja opljačkao poznatog budvanskog ugostitelja, već da je to učinio čovjek kojem je on posudio automobil.

Simović je reagovao na tekst objavljen 1. juna u “Vijestima” u kom je na osnovu podataka iz policije napisano da je uhapšen zbog sumnje da je obio automobil poznatog ugostitelja i iz njega ukrao 20.000 eura.

“Jedina istina je da je vozilo koje je snimljeno moje, koje sam pozajmio mom sada već bivšem drugu. Kada su me pozvali u policiju da dam izjavu, odmah su me pitali poznajem li D. R. i nekog njegovog druga. Na kameri se vidi da osoba koja ne odgovara mom fizičkom opisu, obija automobil i uzima kovertu. Iz prijateljskih razloga u policiji sam rekao da ne znam ko je vozio moj automobil, a sada sumnjam da su auto namjerno ostavili pod kamerama”, ispričao je Simović.

Dodao je da ne kocka i da ne ide na takva mjesta, ali i da nikome nije dužan novac:

“Za razliku od počinilaca ovog djela. Oni su poznati i oštećenom i moja jedina greška je što sam pristao da posredujem u dogovoru da oni oštećenom vrate novac, što nijesu učinili do današnjeg dana”, rekao je Simović.

Odgovarajući “Vijestima”, kazao je da je saslušan u tužilaštvu i da je pred tužiocem rekao kod koga je bio njegov automobil korišćen u izvršenju teške krađe.

“Policiji nijesam želio da kažem, jer mi je to bio prijatelj, ali sam tužiocu rekao. Mene nisu hapsili, već sam došao u policiju kada su me pozvali. Nisam zadržan u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Budva, već pušten odmah nakon što sam dao izjavu”, tvrdi Simović.

Na pitanje “Vijesti” zbog čega je čekao skoro dva mjeseca da reaguje, kazao je da je čekao da pljačkaši ispune obećanje i vrate novac ugostitelju.