Pet džudista za dvije pobjede

1185 pregleda3 komentar(a)
Dubreta je osvjetlao obraz džudistima u Zagrebu

Crnogorski džudisti završili su gran-pri u Zagrebu bez izborene prilike da se bore za medalje.

Najbliža tome bila je Jovana Peković u kategoriji do 78 kilograma, koja je u prvoj borbi dobila iponom Izraelku Inbar Lanir, ali je potom poražena od Klare Apotekar iz Slovenije. Ona je izgubila meč za ulazak u finale a time je zatvorila vrata Pekovićevoj za priliku kroz repasaž.

Isti scenario bio je i za Anta Dubretu u kjategoriji do 100 kilograma. On je dobio Finca Jaku Alija a potom je izgubio od Benjamina Flečera iz Irske, a i Flečer je poražen u polufinalu.

Prve borbe u zagrebu izgubili su Marko Gušić (-73 kg), Arso Milić i Novo Raičević (-81).

Iz Džudo saveza su protestvovali zbog podatka da je onemogućen nastup najbolje rangiranom takmičariu Danilu Pantiću, ali i braći Nebojši i Nikoli Gardaševiću.

"Prijavu takmičara za gran-pri u Zagrebu, protivzakonito registrovani Judo savez Crne Gore sproveo je bez ikakvih kriterijuma, čime je direktno nanio nenadoknadivu štetu našim najboljim takmičarima. Oni su tako onemogućeni da se bore za vrijedne olimpijske bodove", saopštio je Dragan Mrvaljević, generalni sekretar Džudo saveza Crne Gore.

Džudo savez Crne Gore je dobio spor pred Upravnim sudom protiv Ministarstva sporta, koje, sa druge strane, podržava novoformirani Judo savez Crne Gore. Judo savez tvrdi da je punopravni član svjetske - IJF i evropske federacije-EJU.