Oduzeće im dijete jer su bili na protestu

Tužioci su naveli da istražuju nezakonito učešće i ostalih odraslih osoba sa djecom ili maloljetnicima na protestima proteklih vikenda. Opozicionari tvrde da se radi o zastrašivanja i da bi ovaj slučaj mogao postaviti opasan presedan

6849 pregleda1 komentar(a)
Na protestu u Moskvi prošlog vikenda uhapšeno je više od 1000 ljudi, Foto: Reuters

Ruski tužioci su juče saopštili da su zatražili od suda da jednom opoziciono orijentisanom paru oduzme roditeljska prava nad njihovim jednogodišnjim sinom pošto su ga prošlog mjeseca odveli na protest, održan bez odobrenja vlasti.

Moskovski tužioci u saopštenju optužuju par da je zanemario odgovornost kada je predao bebu trećoj osobi tokom demonstracija, koje su održane zbog zabrane učešća opozicionim kandidatima na lokalnim izborima.

U saopštenju se ne navode imena roditelja niti treće osobe kojoj su oni navodno predali dijete, ali stoji da je zatraženo od suda da im se beba oduzme.

Tužioci su naveli da istražuju nezakonito učešće i ostalih odraslih osoba sa djecom ili maloljetnicima na protestima proteklih vikenda. Opozicionari tvrde da se radi o zastrašivanja i da bi ovaj slučaj mogao postaviti opasan presedan.