Tužba zbog skupštine “Plantaža”

„Naročito nezakonitom smatramo odluku o usvajanju izvještaja revizora o reviziji finansijskih izvještaja za 2018. godinu, te da istu sud mora poništiti“, ističe se u tužbi

3608 pregleda1 komentar(a)
Sa Skupštine akcionara, Foto: Kompanija Plantaže

Manjinski akcionar državne kompanije “13. jul - Plantaže” koji posjeduje 50.000 akcija preduzeća tražio je od Privrednog suda, preko punomoćnika Mensuda Delagića, da poništi sve odluke Skupštine akcionara “Plantaža” od 28. juna ove godine.

Voljom države i državnih fondova, uz nezadovoljstvo manjinskih vlasnika, usvojene su odluke o finansijskim iskazima sa poslovanjem za 2018, reviziji tih izvještaja, o raspodjeli dobiti, izboru i imenovanju revizora za 2019, izmjeni Statuta, razjerenju i imenovanju članova Odbora direktora.

Tužilac ne smatra da je to urađeno zakonito. Posebno ukazuje da su mu prilikom pripremanja i održavanje Skupštine akcionara „povrijeđena osnovna neimovinska akcionarska prava” da bude u skladu sa zakonom upoznat sa kopijama finansijskih izvještaja sa izvještajem revizora.

„Naročito nezakonitom smatramo odluku o usvajanju izvještaja revizora o reviziji finansijskih izvještaja za 2018. godinu, te da istu sud mora poništiti“, ističe se u tužbi.