Kad protiv Ostrvljana ne pomažu ni tri gola iz prekida...

Linfild eliminisao Sutjesku u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nikšićani i sa igračem manje bili u igri u Belfastu, ali su poklekli 14 minuta prije kraja - 3:2 za prvaka Sjeverne Irske, 5:3 u ukupnom skoru...

13401 pregleda11 komentar(a)
Linfild je ukupnim rezultatom 5:3 bio bolji od crnogorskog šampiona
13.08.2019. 23:52h

Sutjeska je završila misiju na evropskoj sceni, nakon što je u dva meča protiv Linfilda u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope bila opasna samo, ili uglavom - iz prekida.

Tako su Nikšićani dali gol u Podgorici (Kojašević pravo iz slobodnog udarca), tako su postigli oba gola i večeras u Belfastu (centeršutevi Kojaševića iz prekida, pogoci Božovića glavom).

Mimo svih očekivanja, ali i nekih fudbalskih “zakonitosti”, koje smo mislili da važe barem za slabije, irske ili škotske timove, Ostrvljani su bili ti koji su se protiv crnogorskog šampiona više pitali - u polju.

Iz igre su fudbaleri Linfilda postigli oba gola u Podgorici, iz igre su dali i dva gola u Belfastu, uz još jedan iz prekida, što je presudilo u ukupnom skoru - 5:3 za prvaka Sjeverne Irske.

U igri su, međutim, bili izabranici Nikole Rakojevića sve do finiša duela na “Vindsor parku”, do 76. minuta igre, iako su još od 36. igrali sa igračem manje zbog isključenja Šofranca (dva žuta u samo tri minuta).

Kada je Božović u 61. minutu nakon kornera Kojaševića poravnao na 2:2 sa desetoricom, Nikšićanima je nedostajao jedan gol za senzaciju. Morala je, međutim, Sutjeska da jurne sa igračem manje, ostala je previše ranjiva nazad - Klark je 14 minuta prije kraja, na dodavanje Kupera, pogodio za 3:2 i otklonio sve dileme.

Meč nije mogao da počne gore po crnogorskog prvaka, sedmi minut i odmah gol Linfilda, i to nakon kornera - ubacivanje Milara, dvostrukog strijelca u Podgorici, i pogodak glavom štopera Straforda.

Brzo su Nikšićani uspjeli da se oporave, da zaprijete, postignu gol i vrate se u igru. Sjajan centaršut Kojaševića iz prekida u 15. minutu Božović je glavom sproveo u mrežu.

Falio je još barem jedan gol da bi se anulirao zaostatak iz Podgorice, ali je Sutjeska uskoro opet morala da igra “iz hendipeka”. Napadač koji je prošao Evertonovu školu, Šejn Lejveri, za samo 20-ak minuta pomutio je odbranu gostiju, prvo je postigao lijep gol za 2:1, a onda u kratkom razmaku izborio dva žuta kartona Šofranca (faul na zemlji, pa lakat).

U nemogućoj misiji našli su se Rakojevićevi fudbaleri, da sa igračem manje postignu dva, ne prime nijedan gol, ali nisu se predavali... Ciger je propustio veliku šansu (opet nakon prekida Kojaševića), Božović je takođe bio opasan prije nego što je u 61. pogodio za 2:2 - preliepo, glavom, sa prve stative...

Tada se javila i posljednja nada, ali je nestala nakon gola Klarka za 3:2... Lifnild će u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Karabaga, Sutjeska se okreće domaćem prvenstvu. Uz gorak ukus da je ispala od ekipe koju je mogla da eliminiše...

LINFILD - SUTJESKA 3:2 (prvi meč 2:1)

Belfast - “Vindsor park”. Gledalaca: 6.000. Sudija: Miroslav Zjelinka (Češka). Strijelci: Staford u 7, Lejveri u 18. i Klark u 76. minutu za Linfild, Božović u 15. i 61. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Mekgriven (Linfild), Šofranac, Božović (Sutjeska). Crveni karton: Šofranac (Sutjeska) u 36. minutu.

Sutjeska: Giljen, Ciger, Šofranac, Nedić, Bulatović, Petrović, Eraković (85. Nikolić), Kojašević, Ćetković, Vlaisavljević (63. Vučić), Božović (73. Marković).

Linfild: Ferguson, Kejsment, Mekgriven, Staford, Klark, Felon, Malgrou, Milar (67. Kuper), Heri, Kvin (76. Stjuart), Lejveri (79. Votervort).