URA: Afere DPS abolira redovni gost "Pinka" i "Hepi" na kojima se vrijeđa Crna Gora

"Televizija Crne Gore u jučerašnjim informativnim emisijama emitovala je prilog sa Darkom Trifunovićem, navodnim ekspertom za bezbjednost, kako su ga predstavili, a u stvari 'čovjekom koji radi za svakoga ko mu plati ili učini neku vrstu usluge'"

2622 pregleda8 komentar(a)
Performans URE ispred zgrade RTCG

Građanski pokret URA podnijela je prigovor na program RTCG-a jer je, kako tvrde, Javni servis za aboliranje DPS-a od aktuelnih afera juče u Dnevniku angažovala Darka Trifunovića koji je javnosti u regionu poznat po negaciji zločina u Srebrenici, i gotovo svakodnevnom gostovanju na televizijama Pink i Happy na kojima se plasira anticrnogorski diskurs.

"Televizija Crne Gore u jučerašnjim informativnim emisijama emitovala je prilog sa Darkom Trifunovićem, navodnim ekspertom za bezbjednost, kako su ga predstavili, a u stvari 'čovjekom koji radi za svakoga ko mu plati ili učini neku vrstu usluge' kako ga je okrakterisao Marko Nicović advokat i bivši načelnik policije grada Beograda", saopšteno je iz URE.

Kako navode, Trifunović je u prilogu TVCG izjavio da se protiv Crne Gore, pod plaštom najnovijih afera vezanih za Mila Đukanovića i DPS, sprema novi specijalni rat "čiji je cilj da se satanizuje predsjednik Crne Gore, da se satanizuje Vlada Crne Gore, da se unose nemiri između građana Crne Gore i da se Crna Gora prikaže kao propala država".

"Iza Darka Trifunovića pritom ne stoji nijedna ozbiljna instutucija u Srbiji sa kredibilitetom i renomeom osim medijskih kuća Pink i Happy čiji je Trifunović redovan gost. Podsjećamo javnost da je ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović nedavno ove televizije označio kao one koje šire anticrnogorsku kampanju i zatražio reakciju AEM-a".

"Kako je moguće da Javni servis udarni prilog u Dnevniku daje tzv. bezbjednosnom stručnjaku iza kojeg ne stoji nijedna ozbiljna institucija, osim ako tu ne ubrajaju televiziju Pink i Happy za koje je ministar kulture nedavno kazao da rade protiv Crne Gore", pitaju iz GP URA.

Kako ocjenjuju, zapanjujuće je i to da je Trifunović u svom govoru u prilogu TVCG izrekao ozbiljne i dramatične ocjene o bezbjednosti Crne Gore, kazao da je pred nekakvim specijalnim ratom i unio nemir kod prosječnog gledaoca.

"TVCG opet je pokazala da ne bira sredstva kako bi se stavila u službi vladajuće partije i šefa države i to najjeftinijom propagandom o trošku svih građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju GP URA.