Šok u Indijanapolisu: Trebalo je da bude nasljednik Meninga, a u 30. ide u penziju

Kvoterbek Koltsa donio tešku odluku pred sami početak nove NFL sezone

5933 pregleda2 komentar(a)
Endru Lak, Foto: Reuters

Kvoterbek Indijanapolis Koltsa, Endru Lak, nije izabrao najidealniji trenutak da saopšti navijačima da napušta ekipu i ide u penziju.

Koltsi će 8. septembra odigrati prvu utakmicu nove NFL sezone, a Lak je na iznenadnoj pres konferenciji sinoć saopštio da se sa nepunih 30 godina povlači.

Tu, kako je kazao, najtežu odluku u životu, donio je nakon posljednje povrede koju je zadobio u predsezoni. Zbog više različitih problema sa povredama Lak je propustio dobar dio utakmica u posljednje četiri godine.

Lak je bio prvi pik sa drafta 2012. i imao nezahvalan zadatak da na mjestu kvoterbeka zamijeni legendarnog Pejtona Meninga, ali je od samog starta pokazao veliki potencijal.

U prvoj sezoni postao je rekorder po broju prebačenih jardi za jednog rukija, a te sezone vodio je Indijanapolis i do plej-ofa. Već naredne Koltsi su igrali finale konferencije. Ipak, tada su počeli problemi sa povredama.

Prošle sezone je konačno odigrao sve utakmice, dobio nagradu za povratnika godine i uspio da ekipi izbori plasman u plej-of, gdje su Koltsi zaustavljeni u divizijskoj rundi.

Lak se povlačenjem odrekao više od 58 miliona dolara koji su ga sljedovali ugovorom.