Komunalci sklonili jedini kontejner na Crvenoj plaži: Smeće mora u vreće

Nevolje zakupca Crvene plaže nakon što su barski komunalci uklonili jedini kontejner

3880 pregleda8 komentar(a)
Kontejnera više nema, Foto: Privatna arhiva

Zakupac dijela Crvene plaže Ranko Babović tvrdi da su komunalci uklonili kontejner za odlaganje otpada sa obližnjeg parkinga, i pored sklopljenog ugovora “do kraja godine” sa tim barskim preduzećem.

On kaže da su mu sugerisali da otpad iz plažnog bara odlaže pored magistrale, u velikim vrećama, “uredno upakovanim i vezanim i to samo u jutarnjim časovima”.

“U obrazloženju uklanjanja, navedeni su mi nepristupačnost terena, velike saobraćajne gužve i nemogućnost njihovih vozila da pristupe lokaciji zbog rizika od oštećenja. Kako to sad kamion ne može da dođe na ovu lokaciju, na kojoj se parkira i do 50 automobila, od kojih su mnogi neuporedivo skuplji od njihovih kamiona, i mnogo osjetljiviji na oštećenja”, rekao je Babovič “Vijestima”.

On je kazao da otpad u kesama pored veoma frekventne saobraćajnice prije svega predstavlja “nimalo lijep prizor turistima koji prolaze”, a sem toga lako je dostupan psima i mačkama.

“Ističem da se ovdje nalaze dvije plaže, jedna zakupljena, druga gradska, tu su i plažni lokali, tako da bi u ovom zahvatu Crvene plaže bila potrebna čak i tri kontejnera. Ja sam inače za odvoz smeća sa plaže i iz kafića za ovu sezonu platio 1.800 eura”, kazao je Babović.

Iz preduzeća Komunalne djelatnosti nije bilo komentara na Babovićeve navode.