Hadžibegić pred debi: Da okrenemo novu stranicu

Crna Gora - Mađarska, četvrtak 20 i 45

7017 pregleda1 komentar(a)
Hadžibegić i Džudović, Foto: Savo PRELEVIC

Faruk Hadžibegić se sprema za debi na klupi Crne Gore – ne obećava čuda, ne obećava nemoguće, ali vjeruje da nacionalni tim može da napravi iskorak.

Prvi test je u četvrtak od 20 i 45 protiv Mađarske u prijateljskom meču pod Goricom.

„Ne mislim da sam bolji od ostalih. Porazi i pobjede su sastavni dio igre, a mi moramo da promijenimo stranicu, a ne da razmišljamo zašto smo peti. Mi smo tu da radimo najbolje što možemo, a ja sam najodgovornija osoba za to što uradimo“, kazao je Hadžibegić.

Igrači su svjesni u kakvoj je situaciji reprezentacija, te da postoji ogromna želja da se to promijeni.

„Znam da žele da se dokažu, želja je čak i prevelika, takva je situacija bila juče na treningu. Moramo i to da kanališemo, da budemo mirni, da ne stvaramo još veći pritisak. Nije poenta u tome da se dokažu novom selektoru. Mi moramo da držimo kult reprezentacije i da o tome ne diskutujemo. Kad postignemo kult, a ima prostora da se podigne, napravićemo iskorak. Imamo igrače, ali treba da ih sklopimo u okviru projekta. Rezultat – mi možemo da odigramo sjajno, a da ne pobijedimo, jer imamo i protivnika ispred sebe“.

Mađarska pobijedila Hrvatsku, podsjetio selektor.

„Malo ko je to uspio. Disciplinovani su, jaki su u prekidima i sigurno će pokušati da iskoriste našu situaciju da nam naprave pritisak. Mi idemo na pobjedu, igramo kod kuće – poštovanje rivalu, ali igraćemo sa svim mogućnostima. I vjerujem da možemo da pobijedimo. Ali, uvijek i protiv svakoga moramo da igramo 100 posto. Ubijeđen sam u to da svaki igrač za nacionalni tim igra maksimalno, bez kalkulacija, ali ima prostora da se i to nadogradi“.

Crna Gora će igrati bez Stefana Savića protiv Mađarske, a kapiten i lider je, trenutno, upitan i za Češku.

„Ljekarski tim se bavi da ga pripremi za Češku. Drago mi je što je tu, i kao igrač i kao ličnost. Ja bih najviše volio da imam 11 Savića, ali ne mogu svi da igraju u Barseloni, Atletiku... On je lider, mi smo imali preporuku kluba da ne dolazi, ali on je tu i to je za svako poštovanje. Žale se na povrede i Vešović i Bakić, ali vidjećemo kakvo je njihovo stanje".

Kakvu Crnu Goru bi trebalo očekivati protiv Mađara?

„Imamo dva klasična špica, vidjećemo da li će igrati obojica, jer imamo meč sa Češkom“.