Stanić: Teza da građani ugrožavaju finansijski sistem za "vjerovali ili ne"

"Nakon što su pola Crne Gore proglasili izdajnicima, nakon tvrdnji da opozicija, civilni sektor, nezavisni mediji, kritičari vlasti rade protiv države na red su došli državni službenici", kazao je portparol SDP-a

2 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
09.03.2018. 13:09h

Tvrdnjom da državni službenici, koji pred sudovima traže poštovanje zakona i zarađenog na osnovu zakona, podrivaju finansijski sistem države, Vlada i DPS nastavljaju da se rugaju zdravom razumu, navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol SDP-a, Mirko Stanić.

"Nakon što su pola Crne Gore proglasili izdajnicima, nakon tvrdnji da opozicija, civilni sektor, nezavisni mediji, kritičari vlasti rade protiv države na red su došli državni službenici. Državni službenici rade protiv države jer traže poštovanje zakona - nova je verzija besmisla koju nam saopštava DPS Vlada. Po njima svako je državni neprijatelj ko nešto pita, ukazuje na nezakonitosti, traži svoja prava.", piše u saopštenju.

Posebno je, kako kaže Stanić, nevjerovatna "i za rubriku vjerovali ili ne" teza da ti građani ugrožavaju finansijski sistem zemlje i dodaje da po "DPS logici sve je u redu sa njihovim tajkunima koji duguju 700 miliona za poreze, sa njihovim funkcionerima koji su se redom obogatili na račun građana, sa privilegovanim pojedincima i rodbinom koja gradi hidroelektrane i dobija državne poslove".

"Oni su „elita“, kako rekoše, i oni patriotski pljačkaju državu sa rukom u džepove naših građana i članskom kartom DPS pri srcu. Od Limenke preko KAP-a do Telekoma, poznata je armija DPS čuvara države. Oni su patriote ove zemlje a vi, građani, koji tražite samo svoja prava i ono što ste zaradili, vi ste izdajnici i radite protiv države i njenog finansijskog sistema. Oni koji nas, evo ovih dana, zadužuju 500 miliona eura rade za dobrobit zemlje, a vi koji tražite plate da prehranite svoje porodice ,po njima, podrivate državne finansije.", stoji nadalje u saopštenju.

U zaključku saopštenja, Stanić ističe da "besmislice koje vlast saopštava" pokazuju da sistem ulazi u fazu potpunog odsustva odgovornosti za javno izgovoreno, te dodaje da je "zato neophodno da se dese političke promjene i da što prije smijenimo DPS elitu".

"Talas tih promjena kreće 15. aprila sa predsjedničkim izborima nakon kojih će se proširiti cijelom Crnom Gorom. SDP je spreman da tom procesu pruži presudan doprinos.", zaključuje se u saopštenju.