Optužen za dvostruko ubistvo u centru Podgorice: Jovanoviću će se suditi u odsustvu

Početak suđenja optuženima odloženo je za 16. oktobar

7992 pregleda0 komentar(a)
Sa uviđaja, Foto: Savo Prelević

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je predlog specijalnog tužioca Saše Čađenovića da se Marku Jovanoviću, optuženom za dvostruko ubistvo u Podgorici, sudi u odsustvu, kazala je predsjednica specijalnog vijeća Evica Durutović, otvarajući glavni pretres.

Početak suđenja optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u lokalu „Forum“ u centru Podgorice u martu prošle godine, odloženo je za 16. oktobar jer na zakazani glavni pretres nije pristupio predstavnik Centra za socijalni rad, budući da među okrivljenima je i maloljetnik A.D.

U optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, navedeno je kako je djelovala kriminalna grupa koju je predvodio Janko Vukadinović, a čiji je član postao Marko Č. Jovanović u bjekstvu, optužen za dvostruko ubistvo.

Prema navodima optužnice, njih dvojica su kao saizvršioci počinili krivično djelo teško ubistvo. Kao članovi kriminalne organizacije, optuženi su Janko M. Vukadinović i njegov brat Predrag.

U optužnici se navodi da je od kraja 2017, pa do kraja septembra 2018, djelovala kriminalna organizacija koju je organizovala nepoznata osoba i Janko Vukadinović koja je imala cilj vršenje krivičnih djela.

"Vukadinović J. i nepoznata osoba su za sebe odredili da planiraju izvršenja ubistva, otmice, nedozvoljenog držanja oružja i prodaje droge, te da pripadnicima kriminalne organizacije daju naredbe i upustva, te da sami vrbuju članove kriminalne organizacije. Okrivljeni Marko Č. Jovanović je 31. marta 2018., oko 11 sati u lokalu „Forum“ ubio Šakovića i Jovanovića, u čemu mu je pomogao Predrag Vukadinović. On je iznajmio auto renta kar „citroen“ i predao ga bratu Janku, nakon čega su Jovanović i Janko Vukadinović tim vozilom se kretli kroz Podgoricu kako bi utvrdili gdje se Šaković nalazi i kuda se kreće", navodi se u optužnici.