Američka obalska straža priprema spasavanje posade iz prevrnutog broda

Teretni brod "Golden Rej" prevrnuo se i zapalio u nedjelju kada je napuštao Bransvik sa više od 4.000 vozila

999 pregleda0 komentar(a)
Prevrnuti brod, Foto: Beta/AP

Američka obalska straža saopštila je danas da priprema plan kako da izvuče četiri južnokorejska člana posade zarobljena u teretnom brodu koji se prevrnuo kod obale američke države Džordžije.

Obalska straža je preko tvitera napisala da je to "spor, ali siguran proces" i da će spasioci doturiti hranu i šta je potrebno zarobljenim ljudima kroz rupu koju su probušili na prevrnutom brodu "Golden Rej".

Poručnik Lojd Heflin rekao je za AP da su spasioci jutros stupili u kontakt sa zarobljenim članovima posade, više od 24 časa od kada se brod prevrnuo dok je napuštao luku u Bransviku, u Džordžiji.

Teretni brod "Golden Rej" prevrnuo se i zapalio u nedjelju kada je napuštao Bransvik sa više od 4.000 vozila.

Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova navelo je da su četiri člana posade bila u prostoriji gdje se nalazi motor broda.

U saopštenju južnokorejskog ministarstva se navodi da je na brodu bilo 10 Južnokorejaca, 13 Filipinaca i jedan Amerikanac kada je Golden Rej počeo da se naginje i prevrće.

Američka obalska straža spasila je 20 ljudi, ali zbog požara i nestabilnosti prevrnutog plovila nijesu mogli da udu u dubinu broda.

Brod je u vlasništvu južnokorejske firme Hjundai Glovis koja prevozi automobile za proizvođače Hjundai, Kia i druge.