Kreće u izgradnju kanaliziciona mreža za četiri ulcinjska naselja

"Radovi će početi što je prije moguće. Očekujemo već prvih dana oktobra.Mislim da ćemo se uspješno izboriti sa svim problemima na terenu, te da ćemo posao završiti u roku , a to je godinu dana", kazao je izvođač radova Mario Skarsini

2005 pregleda0 komentar(a)
11.09.2019. 20:58h

Početkom oktobra kreće izgradnja kanalizacione mreže za četiri ulcinjska naselja- Kodre, Totoši, Bijela Gora i Bratica, čime će se riješiti jedan od većih ekoloških problema u Ulcinju.

Potokom Bratica fekalna kanalizacija, iz ovih naselja, se spaja sa atmosferskom i izliva se direktno u kanal Port Milena, koji je godinama ekološka bomba, oko koje se šire nesnosni mirisi.

"Sa ovim projektom će početi normalno da dišu svi Ulcinjani. Ovo je jedan od glavnih projekata bio, koji je davno počeo. Tako da ćemo time ublažiti I kanalizacionu mrežu, koja se već sliva u Port Milenu, I time ćemo ublažiti 60 do 70 odsto I tu ekološku bombu"m kazao je Ljoro Nrekić, predsjednik Opštine Ulcinj.

Na realizaciju ovog projekta od ključnog značaja za razvoj Ulcinja čekalo se pet godina, a Nrekić kaže da opravdanja za to nema. On je sa italijanskom firmom Spiga potpisao ugovor o izvodjenju radova, vrijedan četiri I po miliona eura.

"Radovi će početi što je prije moguće. Očekujemo već prvih dana oktobra.Mislim da ćemo se uspješno izboriti sa svim problemima na terenu, te da ćemo posao završiti u roku , a to je godinu dana", kazao je izvođač radova Mario Skarsini.

Nadzor nad radovima tenderska komisija takođe je povjerila itaijanskoj firmi, koja već posluje u Crnoj Gori- Đuzepe inženjering.