Ovo su ovogodišnji "Čivning" stipendisti

Program se dodjeljuje nagrade mladim profesionalcima, potencijalnim liderima iz cijelog svijeta za postdiplomske studije na univerzitetima u Velikoj Britaniji

1561 pregleda0 komentar(a)
Fotografija sa ceremonije uručivanja sertifikata, Foto: Britanska ambasada Podgorica

UBritanska ambasada Podgorica predstavila je devet ovogodišnjih stipendista "Čivning" programa.

Dobitnicima ove prestižne stipendije uručeni su sertifikati.

Ovogodišnji stipendisti su Jovana Racković (Univerzitet Kvin Meri), Anida Divanović (Univerzitet Kvin Meri), Feđa Pavlović (London School of Economics and Political Science), Milena Prelević (Univerzitet Vinčester), Ana Lučić (Univerzitet Oksford Bruks), Nataša Kraljević (Univerzitet Kvin Margaret), Bojana Tomović (Univerzitet Bristol), Arina Maraš (Univerzitet Lankaster) i Milana Tomić (Univerzitet Svansi).

Čivning stipendije su globalni program stipendiranja britanske vlade, finansirane od strane Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva. Program se dodjeljuje nagrade mladim profesionalcima, potencijalnim liderima iz cijelog svijeta za postdiplomske studije na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

Ova stipendija je osnovana 1983. godine i razvila se u prestižan međunarodni program. Dobitnici stipendije su mladi ljudi iz više od 150 zemalja i teritorija u svijetu, a ove godine program će podržati više od 1600 stipendista. Trenutno postoji skoro 60.000 dobitnika ove stipendije širom svijeta, koji zajedno čine uticajnu i vrlo cijenjenu globalnu mrežu.

Program obezbjeđuje punu stipendiju na postdiplomskom nivou za jednogodišnji magistarski studij, na bilo kojem univerzitetu u Velikoj Britaniji, i uključuje troškove života u UK.

Ove stipendije stvaraju trajne pozitivne odnose sa budućim liderima i razvijaju uticaj na donosioce odluka širom svijeta. Kandidati se obično biraju među onima koji žele da pohađaju studije iz međunarodnih odnosa, političkih nauka, javne uprave, prava, ljudskih prava, ekonomije, finansija, bankarstva, medija, iako ambasada rado razmatra i zahtjeve za druge studije. Dobitnici su izabrani od strane Britanske ambasade.

Novi ciklus prijave za stipendije je počeo i trajaće sve do 5. novembra. Ambasada koristi priliku da pozove mlade profesionalce da podnesu svoju prijavu i pomognu svoju karijeru ovom stipendijom.