Borba za drugo mjesto u Igalu, meč odluke za Primorac

Budvu čeka nemoguća misija protiv Juga u Dubrovniku

0 komentar(a)
Filip Gardašević, Foto: Savo Prelević
10.03.2018. 10:36h

Jadran Carine ima zagarantovano treće mjesto pred finalni turnir regionalne A1 lige, ali do kraja regularnog dijela ima ambiciju da bude bolje plasiran od Mladosti.

Zagrepčani trenutno imaju dva boda više od Novljana, ali sve bi moglo da se promijeni večeras nakon međusobnog duela dva tima u Igalu (19).

Biti drugi ili treći ne mijenja ništa za F4, samo je stvar prestiža, jer je izvjesno da će se Mladost i Jadran sastati u polufinalu.

"Jasno je da nam treće mjesto niko ne može ugroziti, ali imamo ambiciju da pobijedimo Mladost i preuzmemo drugu poziciju. U dobroj smo formi, ali zbog velikog broja utakmica koje igramo u svim takmičenjima je došlo i do umora. Ipak, daćemo sve od sebe u ovom derbiju i nadam se pobjedi", rekao je ljevoruki napadač Jadrana Filip Gardašević.

U prvom dijelu sezone isti rivali su igrali neriješeno (5:5) u Zagrebu.

"Mladost i Jadran su ekipe sličnog kvaliteta i biće neizvjesno, kao što je bilo i u prvom susretu. Trijumf bi nam dosta značio na psihološkom planu pred duel sa istim rivalom u polufinalu", istakao je Gardašević.

Primorac želi da otkloni sve dileme

Primorac dočekuje Primorje (19), a pobjeda garantuje miran finiš sezone kada je opstanak u pitanju.

Jer, Kotorani imaju četiri boda više od Budve, koja je u zoni baraža i koju u ovom kolu čeka meč sa Jugom u Dubrovniku gdje je poraz već upisan.

"Slobodno možemo da kažemo da je ovo najbitnija utakmica u sezoni za nas. Pobjeda gotovo izvjesno rješava situaciju, poraz donosi komplikacije. Mislim da smo kvalitetniji od Primorja, ali i poštujemo ekipu koju s klupe vodi legendarn Igor Hinić", kazao je centar Primorca Bojan Paunović.

Budvani i dalje strahuju

Tri kola prije kraja ništa nije izvjesno u borbi za opstanak. Primorac je blizu cilja, Budva juri baraž, ali mnogo toga će biti poznato nakon današnjih utakmica.

Budva nema šta da traži protiv Juga (19h), ali bi pomoć mogla da dobije od Primorca - ako Kotorani savladaju Primorje Budvani će ostati na plus dva u odnosu na posljednju ekipu na tabeli i držaće sve u svojim rukama.

"Realnost je da ćemo se do kraja boriti za baraž, vjerujem i da ćemo uspjeti u toj namjeri. U Dubrovniku nas čeka nemoguća misija, ali imamo obavezu da uradimo sve što možemo. U sastavu neće biti Maksimović i Franeta, tako da će šansu dobiti i neki mlađi igrači", rekao je trener Budve Vido Lompar.

U A2 ligi, Kataro gostuje Zadru od 18 časova, timu koji je do sada upisao svih 13 poraza.