Za kraj FIAT-a “Ptičica” i nagrade

Mađarska baletska predstava biće izvedena večeras u 20 časova u KIC-u “Budo Tomović”, a u ponoć, u dvorištu Kusleove kuće, biće upriličena dodjela nagrada

544 pregleda0 komentar(a)
Završnica festivala

Posljednji dan takmičarske selekcije Festivala internacionalnog alternativnog teatra FIAT, rezervisan je za mađarsku baletsku predstavu “Ptičica”, koja će biti izvedena večeras u 20 časova na Velikoj sceni Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”. Koreografiju i koncept uradio je Pal Frenak. Večeras je i zvanično zatvaranje festivala, a dodjela nagrada biće upriličena u ponoć, u dvorištu Kusleove kuće. O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Sonja Vukićević, predsjednica žirija i članovi Božo Koprivica, i Petar Burić, a imena dobitnika će saopštiti portparolka festivala Jelena Đurđić.

Odlukom Umjetničkog savjeta festivala, ove godine glavna nagrada za najbolju režiju (autora), nosi ime Slobodana Milatovića, poznatog crnogorskog reditelja, koji je bio i jedan od osnivača FIAT-a, a preminuo je u martu ove godine.

“Novo djelo Pala Frenaka govori o zidovima, o fizičkim i emocionalnim preprekama u nama samima, kao i o načinu na koji naša mašta kreira jednu novu stvarnost kako bi opstala”, navodi se u najavi povodom izvedbe.

U predstavi igraju: Anibal dos Santos, Fanni Esterhazy, Gábor Halasz, Bettina Jurak, Milan Maurer, Latasha Pugh, Kristof Varnagy. Predstava se realizuje u saradnji sa Ambasadom Mađarske u Podgorici i Ministarstvom vanjskih poslova Mađarske.

U okviru muzičkog programa, u 22 časa u dvorištu Kuslevove kuće, biće upriličen koncert crnogorskog benda “Vrpca” koji čine: Miloš Pejović, gitara (ex-Emotional Sickness, Deep Thoughts); Danilo Pendo, bas gitara (ex-Bad Taste, Old Farts); Zarija Pavićević, bubanj (ex-Pigs& Enemies, Antonio Sančez i kurvini sinovi); Braco Subotić, vokal (ex-Zen Ras Ink, Beatz & Rhymes).

Muzički program se nastavlja, pa će od 23 časa nastupiti FM Mirda - “klasično radijsko žanrovsko pretumbavanje u ključu Geschmackssache/ It’s a matter of taste/Pitanje je ukusa ili jednostavnim foršpanom rečeno - More of Everything 4 Everybody, s pregrštom muzičkih bisera koji ne priznaju vremensku distancu”.