Demokrate: Gvozdenović pokušava da obmane, Đukanović glavni junak u opstrukciji Odbora

"Danas smo vas uhvatili da ste lažirali radne grupe, lažirali rad, te svo vrijeme varali domaću i međunarodnu javnost"

1106 pregleda0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista (DPS) je već drugi put u posljednjih nedjelju dana uhvaćena u pokušaju opstrukcije sveobuhvatnih izbornih reformi koje su definisane Briselskim planom, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje Kluba poslanika DPS u kome se između ostalog navodi da su "Demokrate prepoznate i po neradu i bojkotu institucija i države".

Demokrate su saopštile da ne samo što izvršilac, predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva Branimir Gvozdenović, po nalogu najvećeg izbornog manipulatora na Balkanu hoće da obesmisli proces korijenitih reformi, već pokušava obmanuti i međunarodne partnere.

"Po planu za očuvanje mehanizama izborne krađe, DPS se usuđuje da bez zadrške falsifikuje i podmeće. Ako su vam do sada prolazile takve "izborne reforme" po principu našminkaj, nametni i podmetni, to više neće moći, u šta ste se mogli uvjeriti. Otuda nervoza i panika koja viri iz svake riječi vašeg reagovanja. Vidjeli ste da Demokratama ne mogu promaći ni vaše najsitnije prevare", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su poručili da su DPS prvo uhvatili u prevari kada je DPS planirao reforme tek nakon parlamentarnih izbora.

"U izvještaju Radne grupe se jasno vidi da je glavni junak u procesu opstrukcije Odbora Milo Đukanović lično. Danas smo vas uhvatili da ste lažirali radne grupe, lažirali rad, te svo vrijeme varali domaću i međunarodnu javnost. Vidjeli ste predloge Demokrata i snagu argumenata, pa sada bježite. Ali nećete imati kondicije budite uvjereni, stiže još konkretnih predloga nakon četiri akta koja smo do sada uputili. Dolaze rješenja koja ne možete osporiti i koja će jednom zauvijek staviti tačku na izborne krađe", poručile su Demokrate.

Oni navode da DPS najviše vas boli to što Demokrate razobličavaju njihove neistine pred međunarodnim predstavnicima koje, kako tvrde Denmokrate DPS obmanjuje i vara.

"Zato nastavljate da se crvenite pred Evropom, a tek ćete. Sa punim pravom očekujemo da međunarodni eksperti neće dozvoliti da se DPS na ovakav način poigrava i zloupotrebljava međunarodne subjekte u cilju ostvarivanja uskostranačke koristi. Još jednom ukazujemo da materijal koji vam je dostavljen nije djelo Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, već DPS-a i vladajućih partija", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.