Druženje, takmičenje, zabava: Žogarija ponovo sa nama!

Dragi drugari, kreće još jedna sezona Žogarije. Sjutra od 9.10h pogledajte nadmetanje učenika iz pljevaljskih osnovnih škola

351 pregleda0 komentar(a)
Emisija "Žogarija"

Žogarija je međunarodno takmičenje za učenike osnovnih škola koje organizju kompanija „Media sport“ iz Slovenije i Žogarija Crna Gora. Učestvujući u takmičenju, djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti sklapaju nova poznanstava i prijateljstva.

"Žogarija je projekat koji čvrsto utjelovljuje jedno od naših najvažnijih uvjerenja - da fudbal i sport uopšte mogu poboljšati kvalitet života mladih, usaditi vrijednosti poput solidarnosti, iskrenosti i odgovornosti i podstaći promjene u školi i u lokalnim zajednicama ili čak i šire", objašnjavaju organizatori.

Sadržaji i svrha Žogarije su razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fair-play u igrama sa loptom, nastupe navijačkih ekipa, druženje i zabavu na pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica...

Manifestacija se održava u devet zemalja: Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Italiji, Mađarskoj i Crnoj Gori. Ona predstavlja svojevrstan most saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija.

Na takmičenjima učestvuju dječaci i djevojčice uzrasta od I do VI razreda, a nadmeću se u više disciplina. UEFA je Žogariju proglaasila za najbolju manifestaciju u Evropi 2010. godine.

Sjutra od 9.10h na TV Vijesti gledajte nadmetanje učenika iz pljevaljskih osnovnih škola.