Nastavljeno suđenje Kašćelanu; Ražnatović: Major nudio 10.000 eura da dođe do Vukotića

Pred Specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića, svjedokinja je rekla da se ne sjeća šta je pričala na saslušanju kod tužioca, jer je uzimala teške narkotike, nakon čega je pročitan njen iskaz iz istrage

5889 pregleda1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
27.09.2019. 15:13h

Ana Marija Ražnatović kazala je da joj je muškarac, koga su drugi oslovljavali sa Major, nudio 10.000 eura ako ih poveže sa Vukotićima.

Ta njena izjava data tužiocima, danas je pročitana u podgoričkom Višem sudu u nastavku suđenja navodnom vođi kavačkog kriminalnog klana Slobodanu V. Kašćelanu, optuženom za zelenaštvo izvršeno na organizovan način.

Braća Igor i Jovan Vukotić, u policijskoj evidenciji, označeni su kao šefovi suparničkog škaljarskog klana.

Pred Specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića, svjedokinja je prethodno rekla da se ne sjeća šta je pričala na saslušanju kod tužioca, jer je uzimala teške narkotike, nakon čega je pročitan njen iskaz iz istrage...

Tada je rekla da ju je 2016. godine jedna drugarica pozvala na žurku, da je pristala da ode i da ju je sa benzinske pumpe na izlazu iz Kotora, "audijem" odvezao "jedan momak"...

"Ja sam sjela sa njim, a Marija nas je pratila kolima. Došli smo u jednu vilu koja je kilometar od puta, moguće da ima više stanova", rekla je u istrazi.

Tvrdila je da je u tom objektu bio i jedan momak kojeg su zvali Major iIi Komandant i muškarac crvenog oka, za kojeg je saznala da je Miloš Radonjić.

"Tu smo se zadržali možda dva ili tri sata i Marija i ja smo otišle. Ovi momci su od nje dobili moj broj telefona, pa su me zvali nakon nekoliko dana, ali ne znam ko tačno", navela je svjedokinja u iskazu pred tužiocem.

Rekla je da nakon nekoliko dana ponovo dobila poziv za žurku...

"Pokupio me Major i još jedan momak visok i ćelav. Otišli smo na stan u naselju Vrači i tamo uopšte nije bila žurka, nego smo sjedjeli i pričali. Tu smo bili oko 40 minuta... Major me je pitao poznajem li Vukotiće, ja sam rekla da ne, a on mi je rekao da će mi dati 10 hiljada eura da ih dovedem u vezu sa njima. Oni meni tada nisu rekli šta žele od Vukotića. Nakon ovoga smo se čuli, ali sam ja rekla da nisam u Crnoj Gori i da od toga nema ništa. Zvali su me, ali ja se nisam javljala", rekla je ona pred tužiocem.

Sud je naredio vještačenje, kako bi se utvrdilo u kakvom se stanju tada nalazila svjedokinja.

Sudsko vijeće odbilo je predlog odbrane za ukidanje pritvora Kašćelanu, koji se 10 mjeseci nalazi u Istražnom zatvoru.

Odbrana je istakla da je krivično djelo koje mu se stavlja na teret iz nadležnosti Osnovnog suda, zbog čega nema osnova da ostaje iza rešetaka.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove.

Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Suđenje se nastavlja 8. oktobra.