Detektiv Roko: Ne poštuje zakone, ali rješava zločine

Detektiv Roko po kazni radi u provinciji. Njegove metode su upitne, često ne poštuje zakon, ali uspješno rješava zločine

853 pregleda0 komentar(a)
Italijanska krimi serija "Roko"

Inspektor Roko nije baš primjer uzornog policajca. Arogantan je, s prezrenjem se odnosi prema kriminalcima, ali i prema kolegama, ima kratak fitilj. Najgore od svega: često ne poštuje zakon.

Zbog svega toga, iako rođeni Rimljanin, premješten je da radi u alpskoj dolini Aosta. Iako ga to veoma pogađa, nastavlja da radi ono što najbolje zna - da rješava ubistva.

Italijanska krimi serija "Roko"

Njegov tim čine mlade kolege, detektiv Itala Pieron i atraktivna detektivka Katerina Rispoli. Na privatnom planu, pored uzajamnih simpatija sa koleginicom Katerinom, on još uvijek ne može da zaboravi svoju suprugu Marinu, a sjećanja i halucinacije su sve što je ostalo od nje.

U glavnoj ulozi je italijanski glumac Marko Đalini. Njegov privatni život skoro se podudara sa likom iz serije Roko. Iako u privatnom životu nije policajac, izgubio je ženu, kao i detektiv iz serije i živi sa bolom koji ne jenjava. Sličnost je potvrdio u jednom intervjuu: „Skjavone – to sam zapravo ja. Mislim da je taj lik pisan o meni. Nijesam policajac, ali Skjavone je jedan od meni najbližih likova koje sam igrao“, kazao je Đalini.

Italijanska krimi serija "Roko"

Serija je rađena po romanima Antonija Menzinia. Svaku epizodu serije u Italiji je, tokom premijernog emitovanja, u prosjeku gledalo oko 3,3 miliona ljudi.

Seriju "Roko" pratite radnim danima od četvrtka u 22.30h.