Lovćen i Sutjeska kreću u novi izazov

Danas počinje takmičenje u ABA2 ligi, u kojem drugu uzastopnu sezonu nastupaju dva crnogorska predstavnika

636 pregleda0 komentar(a)
Milutin Đukanović
02.10.2019. 12:28h

Nakon ABA Superkupa, a prije starta ABA lige, danas kreće takmičenje u ABA2 ligi, u kojoj će, kao i lani, igrati ista dva crnogorska predstavnika, Sutjeska i Lovćen Bemax.

Cetinjani, koji su prošle sezone bili sedmi u drugom rangu regionalnog takmičenja, prvi će na parket, izabranici Zorana Kašćelana danas od 17 sati gostuju Borcu iz Čačka.

"Veliki izazov nas čeka već na startu protiv ekipe Borca koja je svake godine u samom vrhu Druge ABA lige. Želimo da naša mlada ekipa napreduje iz meča u meč, i ovo je prava prilika da vidimo na kojem smo nivou u odnosu na jednu od boljih ekipa lige", rekao je Kašćelan, koji je ljetos na klupi Cetinjana naslijedio Miodraga Kadiju.

Lovćen sa Borcem ima izjednačen skor u ABA2 ligi, po dvije pobjede i poraza.

"Nakon kvalitetnih priprema koje smo odradili, željno iščekujemo početak sezone. Gostovanje u Čačku je možda jedno od najtežih gostujućih terena u ligi. Od starta ćemo se fokusirati na ono što bi trebalo da krasi jednu mladu ekipu kao što smo mi, ukoliko nametnemo naš ritam i naš stil igre. Vjerujem da smo na pravom putu da ostvarimo dobar rezultat, kako u Čačku tako i tokom čitave sezone", rekao je Milutin Đukanović, kapiten Lovćena.

Sutjeska će sezonu u ABA2 ligi otvoriti sjutra kod kuće protiv Novog Pazara (17 sati). Nikšićani su prošle sezone do samog kraja bili u igri za prolaz u polufinale plej-ofa, ali su na kraju morali da se zadovolje šestim mjestom. Izabranici Zorana Glomazića od Novog Pazara žele pobjedom da počnu sezonu.

" Spremni i potpuno fokusirani dočekujemo prvi ovosezonski okršaj. Igramo protiv veoma kvalitetne i iskusne ekipe Novog Pazara koja je dobro popunjena na svim pozicijama. Očekujem lijepu sportsku predstavu i nadam se da će naši navijači zadovoljni napustiti dvoranu", rekao je Glomazić.

Novi Pazar je debitant u ovom takmičenju.

"Nakon uspješno odrađenog pripremnog perioda, slijedi prva utakmica u sezoni koju smo nestrpljivo čekali. Nadam se da ćemo akumuliranu pozitivnu energiju potrošiti na terenu, i na ovom i svakom narednom susretu pokazati od čega smo satkani. Sastav Novog Pazara zaslužuje veliki respekt, ali mislim da na domaćem terenu možemo svima da pariramo", rekao je košarkaš Sutjeske Nikola Đoković.