Sara, Vladimir i Luka sa priznanjima dolaze sa festivala “Dok teče Lašva”

Bajović sa pjesmom “Rastemo” osvojio prvo mjesto u kategoriji Zvijezde za djecu od deset do 12 godina, a Rakočević i Kuč sa duetom “Biću tu” osvojili su drugu nagradu

1013 pregleda0 komentar(a)
Sara Rakočević i Vladimir Kuč sa svojim mentorom Milošem Vojinovićem, Foto: Privatna arhiva
10.10.2019. 15:19h

Kompozitor Miloš Vojinović i tekstopisac Sanja Perić, zabilježili su još jedan uspjeh kada su u pitanju dječiji festivali, a uz pomoć Sare Rakočević, Vladimira Kuča i Luke Bajovića koji su u Novom Travniku na manifestaciji “Dok teče Lašva” izvodili njihove numere.

Tako je Bajović sa pjesmom “Rastemo” osvojio prvo mjesto u kategoriji Zvijezde za djecu od deset do 12 godina, a Rakočević i Kuč sa duetom “Biću tu” osvojili su drugu nagradu.

“Mogu reći da je učešće na Festivalu ‘Dok teče Lašva’ za mene kao autora već postalo tradicija. Iva Otašević iz Budve sa pjesmom ‘Prva Ljubav’ i Vjera Radulović iz Perasta sa pjesmom ‘Princeze postoje’ takmičile su se u Novom Travniku i prenijele nam najbolje moguće utiske o organizaciji, gostoprimstvu i druženju. Isto iskustvo dijeli i Nikšićanin Luka Bajović koji je prošle godine nastupio sa pjesmom ‘Mrgud’ pa je i ove godine sa radošću dočekao rezultate konkursa”, ispričala je za “Vijesti” Perić.

Luka Bajović(Foto: Privatna arhiva)

“Uslov je bio, između ostalog, i da pjesma nije ranije izvođena pa sam imala lijep zadatak da napišem nešto novo i u skladu sa Lukinim godinama. Tako je nastala pjesma ‘Rastemo’ gdje sam pored stihova i autorka muzike, dok je aranžman uradio Senad Drešević. Luku je za nastup pripremala profesorica pjevanja Renata Perazić koja je snimila i prateće vokale”, pojasnila je ona.

“Od samo početka smo svi vjerovali i u Luku i u pjesmu što je on na kraju i opravdao prvim mjestom u svojoj kategoriji. Sada je na redu publika koja će reći svoj sud o pjesmi, a mi se nadamo da će je dobro prihvatiti. Za Luku pišem već nekoliko godina pa je ovo bio samo logičan nastavak naše saradnje. Pjesma ‘Rastemo’ uvrštena je u zbirku moje druge knjige koja bi trebalo da izađe do kraja ove godine”, istakla je Perić, a zadovoljstvo nije krio ni Vojinović.

“Moja djeca su pjevala duet ‘Biću tu’ u kategoriji Tin zvijezda i osvojili su drugo mjesto, što je veliki uspjeh, jer su se nagrađivala samo prva tri mjesta. Ja sam njima vokalni mentor u školi pjevanja ‘D mol’ i svima nam znači ta nagrada. Kategorija je bila jako ozbiljna, a konkirencija zdrava i to nam je podstrek za dalji rad”, poručio je on.

“Isti je autorski tim kao i prošle godine za njihovu pjesmu, dakle tekst je pisala Milena Kuč, aranžman Nemanja Mihajlović, a muziku ja”, istakao je Vojinović.