Novska lista: Ostavka Bigovića ugrožava vladajuću koaliciju

Bigović je ostavku na mjestu predsjednika novskog lokalnog parlamenta najavio krajem prošle godine, navodeći da je riječ o privatnim razlozima

118 pregleda4 komentar(a)
Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić
07.03.2018. 14:55h

Predsjedništvo Novske Liste jednoglasno je odbilo najavljenu ostavku predsjednika skupštine Miloša Bigovića jer to ugrožava opstanak kolicije na vlasti u Herceg Novom, saopšteno je iz te stranke.

„Ovakvi ishitreni potezi mogu dovesti do ugrožavanja koalicije u Herceg Novom i ukazujemo uvaženom dr Bigoviću da preispita svoje namjere i odustane od povlačenja“, navodi se u saopštenju. Tvrde i da ovom trenutku ne vidie nikoga „sa sposobnostima i kvalitetom koje posjeduje Bigović za vođenje hercegnovske skupštine“.

Bigović nije odgovarao na pozive novinara Vijesti. On je ostavku na mjesto predsjednika novskog lokalnog parlamenta najavio krajem prošle godine , navodeći da je riječ o privatnim razlozima.

„Vlast u Herceg Novom nije i neće biti ugrožena“, kategoričan je predsjednik Opštine i presjednik OO Demokrata Stevan Katić. On je kazao da su partneri u vladajućoj koaliciji na sastanku održnom prije 20-tak dana odbili da prihvate ostavku Bigovića. Katić je istakao da je Bigović na tom sastanku kazao da će povući ostavku, ako bilo koja članica ne bude saglasna.

„Smatram da je ovo neozbiljna izjava u trenutku kada svi pokušavamo da se na državnom nivou usaglasimo kao opozicija i da na predstojeće parlamentarne izbore izađemo jedinstveni na opozicionom nivou“, kazao je predsjednik OO NOVA Boris Seferović.

Predsjednik OO SDP nije želio da komentariše izjavu Novske liste, dok ostavka Bigovića ne bude na dnevnom redu sjednice SO Herceg Novi. Vijesti su ostale uskraćene i za komentar iz DPS –a- najbrojnije opozicione partije.

Nakon prošlogdišnjih lokalnih izbora u Herceg Novom formirana je vladajuća koalicija u kojoj su Demokrate -9 odbornika, DF (4 odbornika) , Novska lista 3, SNP 2 i SDP-URA jedan odbornik . Njima je od 34 odbornička mjesta u lokalnom parlamentu pripalo 19, a u opozicionim klupama su DPS sa 12 odbornika, i sa po jednim odbornikom SD , Izbor i Građanska lista za Herceg Novi - Mišo Škobalj.