Sutjeska i Lovćen za drugu pobjedu

Danas su na programu mečevi trećeg kola ABA2 lige. Lakši posao imaju Nikšićani, koji igraju kod kuće

513 pregleda0 komentar(a)
Košarkaši Sutjeske

Uoči 3. kola ABA2 lige košarkaši Sutjeske i Lovćen Bemaxa imaju polovičan bilans, a u današnjim mečevima će pokušati da dođu do druge pobjede. Sutjeska nakon poraza na Cetinju od Lovćena igra kod kuće protiv Slobode iz Tuzle (19 sati), koja je u prva dva kola upisala dva poraza.

"Dolazi nam ekipa koja je u ovu sezonu ušla sa devet novih (veoma kvalitetnih) igrača. Očekuje nas jako zahtjevna utakmica, ali smo spremni da damo svoj maksimum i da još jednom obradujemo navijače u Nikšiću", rekao je trener Nikšićana, Zoran Glomazić.

Sutjeska je u prvom kolu kod kuće savladala Novi Pazar, pa želi da zadrži stoprocentan učinak na svom terenu.

"Slobodu dočekujemo nakon velike pobjede na Cetinju u prvom kolu domaćeg prvenstva. U subotu smo pokazali da kad smo dobri u skoku i odbrani, za nas nema nesavladivog protivnika. Ako budemo na istom nivou, vjerujem da ćemo u srijedu upisati nova dva boda u ABA2 ligi", rekao je košarkaš Sutjeske Miloš Vujović.

Lovćen je od 19 sati gost Splita, koji, takođe, ima po pobjedu i poraz.

"Nakon pobjede nad Sutjeskom putujemo za Split u boljem raspoloženju. Čeka nas težak meč protiv jedne od najboljih ekipa lige. Želimo da na ovom gostovanju budemo konkurentni i pružimo maksimum. Ukoliko bude prilike za iznenađenje, vjerujem da ćemo je iskoristiti", rekao je Zoran Kašćelan, trener Lovćena.

Skor između dva tima u ABA2 ligi je izjednačen 2:2.

"Mi imamo dosta podmlađeni promijenjen sastav u odnosu na prošlu godinu, tako da je sigurno potrebno vrijeme da sve slegne, ali sam ubijeđen da ova ekipa raste iz dana u dan. Ulogu favorita prepuštamo Splitu, a mi kao i u svakom meču idemo na pobjedu", rekao je plej Lovćena Mašan Vrbica.