Milanovo propadanje - minus 60 miliona veći od planiranog

Finansijska situacija na "San Siru" je alarmantna

2944 pregleda1 komentar(a)
Milanovi problemi su sve veći, Foto: Reuters
16.10.2019. 19:17h

Milanovo posrtanje na terenu, 13. mjesto u Seriji A, promjena trenera..., sve to sada je u drugom planu nakon što je klub objavio zvaničan izvještaj koji je za italijanske medije šokantan.

Naime, "rosoneri" su otkrili da su za sezonu 2018/19. u minusu 148 miliona eura, i to samo po sebi ne bi bilo neobično da nisu projektovali da deficit ne bude veći od 90 miliona.

Milan je i mogao da nasluti da će teško ispuniti plan onog trenutka kada je postalo jasno da nije izborio plasman u Ligu šampiona, ali je gotovo 60 miliona veći minus od predviđenog malo ko očekivao.

Međutim, situacija je jasna - novi američki vlasnici su po dolasku krenuli silovito, porastao je broj zaposlenih, uvećane su i plate svih u klubu, što je podiglo ulaganja za 35 miliona, prenose italijanski mediji.

Velikan iz Grada mode je bio aktivan i na tržištu. Ljetos je potrošeno nešto manje od 100 miliona na dolaske Tea Ernandesa, Rafaela Leaa, Anta Rebića, Lea Duartea, Ismaela Benasera..., a pamte se i januarske kupovine od skoro 70 miliona (Lukaš Paketa i Kšištof Pjontek).

Zato je i Uefa pogledala Milanu kroz prste i dozvolila mu da ne igra Ligu Evrope kako bi dobio prostor da bez nastupa u evropskim takmičenjima „pegla” finansijski minus, ali posljednje informacije govore da je situacija na „San Siru” alarmantna.