Čudo da još niko nije stradao od struje

Roditelji selotejpom vežu otvorene žice na stubovima u nikšićkom parku

5074 pregleda2 komentar(a)
Jedan od oštećenih stubova u parku, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićki gradski park i Šetalište Vita Nikolića, ali ne samo te lokacije, često je na meti vandala koji uništavaju mobilijar, lome uličnu rasvjetu, uništavaju česme i šahte.

Nepočinstva se uglavnom dešavaju pod okriljem noći pa vandali uglavnom prolaze nekažnjeno. Međutim, građani često negoduju zbog čega polomljeni mobilijar i/ili polomljena rasvjeta mjesecima ostaju nepopravljeni jer, kako kažu, od pričinjene štete vandali se neće zacrvenjeti, ali neko može stradati.

„Ovo je prava katastrofa. Sa stuba za rasvjetu u parku, preko puta Gradske kuće, otuđen je poklopac, žice su nezaštićene i na dohvat ruke, prije svega djeci. Više puta smo se obraćali nadležnima u lokalnoj upravi, kao i odgovarajućim službama da riješe problem koji ugrožava sve stanovnike, a posebno najmlađe, ali ostali su gluvi na naše apele. Prava je sreća što do sada nije bilo nepopravljivih posljedica“, kazao je jedan od zabrinutih roditelja.

U međuvremenu, neko je oko tog stuba oblijepio prozirnu foliju kako bi ga zaštitio i tako onemogućio da djeca dođu u kontakt sa žicama.

Načelnik Komunalne policije Novica Milović kazao je da su im se zbog tog stuba i opasnosti, prije svega za djecu, obratili građani prije desetak dana.

“Odmah smo izašli na teren, uradili komunalni nadzor i izvještaj proslijedili nadležnom sekretarijatu kako bi što prije reagovali i otklonili problem”, kazao je Milović. U istoj situaciji su i dva stuba u centru grada, u Njegoševoj ulici, pored SDK. Jedan stub je donekle oblijepljen selotejpom, dok su na drugom žice potpuno nezaštićene.

Sekretarka Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Slavica Zindović kazala je “Vijestima” da su dobili dopis od Komunalne policije i da su upoznati sa problemom.

“Nastojaćemo da sa timom koji radi na održavanju rasvjete otklonimo pomenute probleme. Sporadično se dešava da sa stubova za rasvjetu budu skinuti poklopci”, kazala je Zindović.