Budućnost sa Zlatice navija za Iskru na Starom aerodromu

Nastavak takmičenja u Telekom 1. CFL obilježiće današnji derbi na Starom aerodromu, gdje Iskra dočekuje Sutjesku (14.30). Budućnost sat ranije gost Koma

2005 pregleda1 komentar(a)
Iskra je kao gost dobila prethodnu utakmicu na Starom aerodromu, gdje je danas domaćin, Foto: Savo Prelević
19.10.2019. 11:23h

Nakon reprezentativnih obaveza i dvije sedmice pauze, 12. kolo Telekom 1. CFL odigraće se danas u tri termina. Tri utakmice počeće u 13.30 sati: Zeta - Petrovac, Rudar - OFK Titograd i Kom - Budućnost. Sat kasnije počeće derbi kola na stadionu Titograda, gdje je Iskra domaćin lideru Sutjesci, a kolo zatvara duel na “DG areni”, od 17 sati između Podgorice i Grblja.

Podatak da aktuelni prvak i lider, Sutjeska ima 24 boda, tri više od trećeplasirane Iskre, govori o važnosti utakmice na Starom aerodromu. Tim prije, jer Budućnost zaostaje za liderom samo bod. Sutjeska i Budućnost su i bili glavni favoriti u trci za titulu, ali se Iskra može smatrati apsolutnim hitom dodadašnjeg toka prvenstva. Naročito nakon remija na “Trešnjici” protiv Budućnosti 2:2, ali i pobjede na gostovanju OFK Titogradu u prethodnom kolu 1:0. Igrači Iskre, međutim imaju cilj, a smatraju i kvalitet da ga ostvare. - Mi smo uigran sastav, jer je ekipa već tri godine na okupu, uz nekoliko dobrih pojačanja. Pred start prvenstva smo zacrtali kao cilj plasman u Evropu, i zasada smo na pravom putu. Pauzu u prvenstvu smo iskoristili da se na pravi način pripremimo za nastavak, radili smo u odličnoj atmosferi koju je donio niz dobrih rezultata. Nadamo se dobrom rezultatu i protiv Sutjeske, koja je, po meni, najbolja ekipa u ligi. Ipak, mi smo i u Nikšiću utakmicu izgubili u finišu, ali i pokazali da možemo da ravnopravno odigramo sa njima. Zato naša očekivanja da možemo do pozitivnog rezultata nisu neosnovana - smatra vezista Danilovgrađana, Irfan Šahman.

U Sutjesci su tokom pripreme za derbi bili bez trojice reprezentazivaca, Aleksandra Šofranca, Darka Bulatovića i Damira Kojaševića, koji će svakako zbog kartona propustiti derbi, baš kao i Božo Marković. Uz to Bojan Ciger i Branislav Janković nisu tokom pauze uspjeli da saniraju povrede.

- Mi želimo da ostanemo na mjestu na kojem smo, i svi igrači moraju uz maksimalno angažovanje da pokažu i potrebni nivo. Naš cilj je jasan, i mi od njega ne možemo ako ne idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Protiv Iskre će biti prilično teško, jer je to iskusna, odlično vođena ekipa, koje je napravila ogroman kvalitativni iskorak i to pokazuju rezultati i mjesto na tabeli. To je ekipa koja je pokazala da sa pravom stremi ka vrhu tabele, gdje se i nalazi - istakao je trener Sutjeske, Nikola-Peco Rakojević.

I Budućnost ima jasan cilj, a to je titula. Zato na Zlatici “plavi” gostuju sa imperativom pobjede.

- U svaku utakmicu ulazimo sa pritiskom da je moramo dobiti. Moramo ga kanalisati na pravi način iz utakmice u utakmicu, a to je lakše u seriji dobrih rezultata. Znamo da Sutjeska ima tešku utakmicu, i bilo bi lijepo da se vratimo na prvo mjesto, ali i mi treba da ostvarimo pobjedu protiv Koma, što neće biti lako - rekao je Dejan-Keco Mrvaljević, asistent u stručnom štabu plavih. Budućnost se nakon krize poslije prve reprezentazivne pauze konsolidovala i nije primila gol na četiri utakmice...

0 poraza doživio je Kom na domaćem terenu - jedina ekipa koja u dosadašnjem toku sezone nije izgubila kod kuće. Izabranici Viktora Trenevskog odigrali su na Zlatici pet mečeva. Ostvarili su dvije pobjede (protiv Rudara 5:0 i Petrovca 3:2), a remizirali tri puta - sa Zetom 0:0, Sutjeskom i Grbljem po 1:1. Šta je sa ostalima? Sutjeska je kod kuće izbubila od Podgorice, Budućnost od Sutjeske, Iskra od Koma, Zeta od Iskre...

- Prava igra dolazi iz čvrste odbrane. Ovaj tim će u 90 odsto slučajeva svakome u ligi dati gol. Osvježili smo se i kvalitetno radili tokom pauze, te očekujem da na Zlatici pokažemo igru koja se od nas traži. Kom će biti motivisan, riječ je o dobrom i odlično vođenom timu sa tri opasna napadača. No, vjerujem da ćemo ih zaustaviti. Više me brine podatak da smo bez povrijeđenih Vujačića i kapitena Milića, a dobro je da se u tim vraća Igor Ivanović - istakao je Mrvaljević.

Iako u svaku sezonu OFK Titograd ulazi kao jedan od favorita za visok plasman, ekipa Dragoljuba Đuretića nema stanardnu formu, a utakmicu u Pljevljima odigraće bez Jovana Nikolića, Mamadua Mendija i Lukasa Nasimenta.

- Mislim da smo iskoristili pauzu na najbolji način. Oslabljeni smo za današnji duel, ali to ne mijenja cilj, jer svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo - rekao je Đuretić.

Zeta dočekuje Petrovac, kojem je novi trener Nenad Vukčević u prošlom kolu donio drugi trijumf u ovoj sezoni (2:1 protiv Koma). Podgorica dočekuje Grbalj, koji je bez pobjede još od 2. kola i promijenio je trenera tokom pauze.

Vujović pola godine ne može ni na stadion

Vladan Vujović(Foto: Arhiva)

Predsjednik OFK Titograda Vladan Vujović kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od šest mjeseci zbog nesportskog ponašanja - psovanja i vrijeđanja sudija iz lože stadiona na utakmici 11. kola Telekom 1. CFL između OFK Titograda i Iskre, odlučila je Disciplinska komisija FSCG.

Vujović je prije 14 dana suspendovan do donošenja odluke. Kazna podrazumijeva i zabranu ulaska na stadione, kao i u svlačionice tokom utakmice i pristup restriktivnom prostoru za vrijeme utakmice.

Predsjednik podgoričkog kluba kažnjen je i novčano, u iznosu od 500 eura.

Istu kaznu, zbog istog prekršaja, dobio je i sportski direktor Petrovca Mitar Goliš, koji je psovao i vrijeđao sudije sa tribina stadiona za vrijeme utakmice 11. kola između Petrovca i Koma. Parovi 12. kola

ZETA - PETROVAC (13.30 h) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

KOM - BUDUĆNOST (13.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

RUDAR - OFK TITOGRAD (13.30) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ISKRA - SUTJESKA (14.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

PODGORICA - GRBALJ (17) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)