"Nagrada je odraz poštovanja i velika motivacija"

Direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić", Darko Vukčević, podsjetio je koliko je odricanja i truda potrebno da bi se generacijama učenika pružilo znanje, vaspitanje i podstakao talenat svakog od njih ponaosob

954 pregleda0 komentar(a)
Direktor "Sergija Stanića", Darko Vukčević, Foto: Ministarstvo prosvjete

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente nijesu samo finansijski podstrek, već prije svega poštovanje za trud i rad učenika i nastanika, poručili su učenica i višestruka dobitnica nagrada na međunarodnim takmičenjima Irena Madžgalj i direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić", Darko Vukčević.

Direktor Vukčević je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, u poruci u okviru kampanje "Za odličan 5!" podsjetio koliko je odricanja i truda potrebno da bi se generacijama učenika pružilo znanje, vaspitanje i podstakao talenat svakog od njih ponaosob.

"Kao direktor škole i neko ko je godinama u prosvjeti znam kolika odricanja su potrebna da biste sa ponosom ispratili jednu generaciju. Znam kakve se neraskidive veze formiraju između nastavnika i učenika, znam koliko te veze utiču na dalji životni tok i jednih i drugih. Zato i djecu i zaposlene u prosvjeti treba na ove i slične načine motisivati i staviti im do znanja da se njihov trud vidi, a njihova važnost prepoznaje", rekao je Vukčević.

Irena Madžgalj, učenica Srednje stručne škole u Bijelom Polju, višestruki je prvak iz ruskog jezika na državnim i međunarodnim takmičenjima. Kao prošlogodošinji dobnitnik nagrade, ona je odlučila da pozove i druge učenike da joj se pridruže i ove godine konkurišu za nagradu iz Fonda.

"Prošle godine sam dobila nagradu iz Fonda za kvalitet i talente. Nagrada mi je značila ne samo u finansijskom smislu, već i u dijelu poštovanja koje obrazovni sistem ukazuje prema učenicima koji su se svojim trudom, radom i talentom dokazali. Zato se iskreno nadam da će mi se ove godine pridružiti veliki broj vršnjaka da zajedno budemo dio ekipe 'Za odličan 5',", poručila je Madžgalj.

Irena Madžgalj(Foto: Ministarstvo prosvjete)

Pored Madžgalj i Vukčevića, u kampanju su se, kako podsjećaju iz Ministarstva prosvjete, uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Branka Femić-Šćekić - glumica, Radmila Stupar-Đurišić, psihološkinja i Iris Polumenta, urednica i voditeljka Prva TV. Poruke su poslali i resorsni ministar Damir Šehović i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

Kampanja "Za odličan 5" ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.