Mogu li desetogodišnjaci razumjeti Zakon o rodnoj ravnopravnosti?

Rodnoj ravnopravnosti su u udžbeniku "Poznavanja društva" posvećene dvije stranice, na osnovu kojih djeca ovog uzrasta teško mogu da daju odgovore. To smatraju roditelji koji su pokrenuli polemiku na društvenim mrežama

2125 pregleda0 komentar(a)
Udžbenik i Radna sveska za peti razred, Foto: Shutterstock
24.10.2019. 20:42h

Mogu li desetogodišnjaci razumjeti Zakon o rodnoj ravnopravnosti?

U Radnoj svesci predmeta „Poznavanje društva“ za peti razred, od učenika koji imaju deset godina traži se da iznesu mišljenje o značaju Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Iz Radne sveske predmeta „Poznavanje društva“

Rodnoj ravnopravnosti su u udžbeniku istog predmeta posvećene dvije stranice, na osnovu kojih djeca ovog uzrasta teško mogu da daju odgovore. To smatraju roditelji koji su pokrenuli polemiku na društvenim mrežama, a šta kažu u Zavodu za udžbenike, te kakva su iskustva iz učionice pitamo i jutarnjem programu.

Iz udžbenika

U petak, 25. oktobra vas očekuju i ove teme:

  • Ustavom Crne Gore propisano je da su ćirilično i latinično pismo ravnopravni. Kakva je situacija u praksi?
  • Zašto se srčani udari najčešće događaju u jutarnjim satima, kako hranom utičemo na pojavu infarkta, šta to sirće, kafa i cigarete rade našem organizmu – pojasniće prim. dr Petar Borović.
  • Tajni kupac je u svijetu sve popularnije zanimanje. Ko ih angažuje, zašto i šta to oni vide, a mi obični kupci ne primjećujemo?
  • Studenti peticijom traže neselektivno plaćanje školarine, besplatan smještaj i prevoz. Kakav odgovor nadležnih očekuju?