Puniša Vojičić kaže da nikad nije čuo za Vukovića: Sumnja da se radi o "namještaljci"

Puniša Vojičić smatra da Vuković nije jedan od napadača, već da je riječ o "dobrovoljcu" kako bi slučaj predstavili kao riješen

18154 pregleda9 komentar(a)
Privođenje Vukovića, Foto: Savo Prelević
25.10.2019. 19:26h

Podgoričanin Puniša Puco Vojičić tvrdi da nijednom u posljednjih 13 godina nije čuo za Željka Vukovića (41), koji je juče uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo njegovog sinovca Srđana Vojičića i pokušaj ubistva pisca Jevrema Brkovića.

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković rekao je da postoje dokazi iz kojih proizilazi da osumnjičeni Vuković nije direktni izvršilac ubistva Vojičića.

"Krivično djelo još uvijek do kraja nije rasvijetljeno. Ostalo je još rada na identifikaciji dva izvršioca", rekao je Baković.

Puniša Vojičić je "Vijestima" rekao da sumnja da je riječ o "namještaljci", odnosno da Vuković nije jedan od napadača, već da je riječ o "dobrovoljcu" kako bi slučaj predstavili kao riješen.

Tvrdi da su iz policije i ranije saopštavali imena osumnjičenih, kao što je ranije bio slučaj sa izvjesnim Vidom Brajovićem.

"Nikada nijesam čuo ni za ovog Vukovića, ni za Brajovića, i mislim da ovo još nije riješeno", kazao je Vojičić.

Smatra da će ubistvo njegovog sinovca biti do kraja rasvijetljeno onda kada se pronađu nalogodavci za sva ostala, još neriješena, ubistva u Crnoj Gori, jer se to "radi po nalogu istih ljudi".

"Jedino ako je neko sa strane, Evropska unija, Amerika, NATO... naredio da se ovako nešto riješi", rekao je Vojičić.

Tvrdi da ga niko iz policije ili tužilaštva nije obavijestio da su rasvijetlili ubistvo njegovog sinovca ili da su uhapsili jednog od osumnjičenih.

Smatra da je motiv Brkovićeva knjiga "Ljubavnik Duklje", objavljena neposredno prije napada.

Autor knjige - Jevrem Brković, međutim, smatra da je uhapšen jedan od učesnika u napadu na njega i ubistvu Vojičića, ali da ubistvo nije rasvijetljeno.

"Možda je, kako čusmo, uhapšen jedan od učesnika Srđinog ubistva i napada na mene, ali, ubistvo nije rasvijetljeno. I neće biti dok god ne budemo znali ime ubice i što je mnogo važnije, ime ili imena nalogodavaca, odnosno onih koji su ubicu plaitili i poslali...", saopštio je Brković "Vijestima".

On se nada da će nove aktivnosti policije predstavljati makar korak do pune istine, iako, smatra, "iskustvo sa crnogorskom policijom priziva na oprez".

"Ne bi bilo dobro da se i ovo pokaže samo kao jedan od manevara zamajavanja javnosti... A u slučaju Srđinog ubistva to traje već 13 godina. Ja samo mogu da ponovim ono što sam rekao i prije 13 godina, neposredno nakon atentata, da iza svega stoje oni koji su se prepoznali u jednom poglavlju mog romana 'Ljubavnik Duklje'", kazao je Brković.