Prava na grešku u „Morači” više nema

Košarkaši Budućnost Volija večeras (20 časova) dočekuju Krku i moraju da prekinu crni niz od tri poraza pred svojim navijačima

1724 pregleda3 komentar(a)
Mora da prekine seriju poraza u „Morači”: Petar Mijović, Foto: Savo Prelević

Prošle sezone Budućnost je u „Morači” u ABA ligi upisala 13 pobjeda i samo jedan poraz, a u Evroligi je pred svojim navijačima imala skor 6:9. Ukupno, u dva najjača takmičenja koja je igrala 19:10, tj. 65,5 odsto trijumfa.

Ove sezone ne igra Evroligu, već Evrokup, ali je na svega 25 odsto uspješnosti, jer je dozvolila tri poraza na svega četiri meča. Bodove iz Podgorice nosili su timovi koji o tome vjerovatno nisu mogli ni da maštaju prethodnih godina - Trento, Arka Gdinja i Primorska. Savladan je samo Zadar, zbog čega je Petar Mijović, koji će u drugom mandatu na klupi „plavih” pokušati da upiše prvu pobjedu na trećoj utakmici, oprezan pred duel sa Krkom.

Jeste da tim iz Novog Mesta u Podgorici nije slavio od 26. februara 2002. godine, u sezoni kada je bio vicešampion ABA lige, ali nikome ne pada na pamet da nipodaštava izabranike Simona Petrova. Uostalom, Krka je prošle sezone pred svojim navijačima šokirala Budućnost i „smijenila” Aleksandra Džikića, a ista sudbina je ove sedmice dočekala i Milana Tomića nakon poraza Crvene zvezde u Sloveniji.

- Izašli smo iz teške utakmice sa Galatasarajem, a već se pripremamo za sljedeću. U Istanbulu smo kao tim odreagovali jako dobro i igrali veoma kvalitetnu košarku u većem dijelu meča. Došli smo u situaciju da se mi pitamo i da imamo jedan šut u regularnom, a dva u produžetku za pobjedu. Nismo ih iskoristili, izgubili smo još jednu utakmicu na jednu loptu - istakao je Mijović. Stručnjak iz Bara, koji je nakon odlaska Slobodana Subotića na „probnom” radu, upozorava da je večerašnji rival (meč počinje u 20 časova) veoma opasan.

- Krka je jako dobra ekipa, pobijedila je Zvezdu, napravila brejk u Zadru i veoma dobro otvorila sezonu. Fizički je dobra na pozicijama dva i tri, dosta igraju preko bekova i krila, Jošila, Lapornika i Ramljaka. Moramo da budemo mnogo agresivniji nego na prethodnim utakmicama kući, da imamo što više laganih poena i da defanzivni skok bude mnogo bolji nego protiv Primorske. To je bilo značajno bolje u Istanbulu, nadam se da će sada biti na još većem nivou - zaključio je Mijović.

Danilo Nikolić, koji je ove sezone nezamjenljiv na poziciji „četvorke” i igra preko 30 minuta (prosjek 12 poena), poručuje da ekipa mora da se vrati na pobjednički put.

- Nakon poraza u Istanbulu, koji nam je svima teško pao, dolazi nam vrlo kvalitetna ekipa Krke. Posljednje dvije utakmice u ABA ligi su dobili, iznenadili Zvezdu na svom terenu, što pokazuje njihov kvalitet. Moramo da igramo sa velikom energijom, kao protiv Zvezde i u nekim trenucima meča sa Galatasarajem - naglasio je 26-godišnji Podgoričanin.