Porodici Bugarin stiže pomoć sa svih strana: Danas će uključiti struju, a stižu i invalidska kolica

Iz bjelopoljske Opštine je najavljena pomoć Vlade, a pomoć će opredijeliti i Centar za socijalni rad.

14021 pregleda3 komentar(a)
Sa doniranja pomoći, Foto: Crveni krst Bijelo Polje

Porodici Bugarin koja živi u nehumanim uslovima u oronuloj zgradi kod Elektrodistribucije u Bijelom Polju, nakon pisanja Vijesti i emitovanja priloga na televiziji Vijesti, među prvima su u pomoć pritekli Opština i Crveni krst Bijelo Polje i Banka hrane iz Podgorice, kao i veliki broj pojedinaca.

"Obišli smo porodicu Bugarin i u saradnji sa lokalnom upravom obezbijedili svu potrebnu humanitarnu pomoć za ovu porodicu. Porodica Bugarin dobila je pakete hrane i higijene, a za Milomirku koja je nepokretna obezbijedili smo invalidska kolica i potrebne pelene. Takođe ono što je najvažnije zajednički sa lokalnom upravom reagovali smo i riješili pitanje struje tako da će porodica Bugarin danas u toku dana dobiti napajanje električnom energijom", saopštio je sekretar Crvenog krsta Zoran Rudić.

Crveni krst će, kako je kazao, zajednički sa partnerima nastaviti da brine o ovoj porodici. Ovih dana prijavio je i porodica Mekić koja će donirati pet metara drva i hranu.

Iz bjelopoljske Opštine je najavljena pomoć Vlade, a pomoć će opredijeliti i Centar za socijalni rad.

Milomirka Bugarin je nepokretna a njen suprug teško bolestan. Nemaju kupatila, kuhinje, spavaćih soba, mašinu za veš, a sa zidova otpadaju dijelovi plafona. Nemaju ni najosnovnijih sredstava za život, a struja im je isključena prije mjesec dana, jer nisu mogli da otplaćuju rate duga. Jedan od dva sina je nepokretan, drugi radi na Cetinju, a snahe povremeno priteknu u pomoć