Apel policije: Ne koristite telefone dok vozite

Iz UP navode da su za samo 24 časa registrovali i sankcionisali 428 vozača koji su tokom vožnje koristili mobilne telefone

2173 pregleda1 komentar(a)
Ilsutracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije (UP) apeluje na vozače da tokom vožnje ne koriste mobilne telefone jer, kako navode, takvim, neodgovornim ponašanjem, ugrožavaju svoj život i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Navode da su analizom prekršaja utvrdili da su značajan broj nezgoda prouzrokovali vozači koji su tokom vožnje koristili mobilni telefon.

"Pored svakodnevnih preventivnih i planskih aktivnosti koje se realizuju, službenici saobraćajne policije su sprovodeći pojačanu kontrolu saobraćaja, samo za 24 časa registrovali i sankcionisali 428 vozača koji su tokom vožnje koristili mobilne telefone, a među kojima je bilo i motociklista", piše u saopštenju UP.

Dodaju da će policijski službenici i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolama, kako bi smanjili broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama,. Ističu da će posebna pažnja biti posvećena kontrolisanju vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon.