Bentner: U Juveu sam dobio tablete i „nabacio” 10 kilograma mišića

Danac je u sezoni 2012/2013, kao pozajmljen igrač Arsenala, stigao u Torino, ali se nije proslavio

2923 pregleda0 komentar(a)
Niklas Bentner kao igrač Rozenborga, Foto: Beta/AP
07.11.2019. 17:19h

Jedan od najživopisnijih likova svjetskog fudbala, Niklas Bentner, izdao je autobiografiju pod naslovom „Obje strane”.

U djelu koje je potpisao danski novinar i pisac Rune Skjum-Nilsen posebno zanimljiv dio posvećen je Lordovoj avanturi u Juventusu.

Danac je u sezoni 2012/2013, kao pozajmljen igrač Arsenala, stigao u Torino, ali se nije proslavio, jer se na 11 utakmica nije upisao u listu strijelaca.

Knjiga Niklasa Bentnera

Zanimljivije je bilo što je za devet mjeseci u „staroj dami” dobio 10 kilograma mišića, i to zahvaljujući tabletama i napornim vježbama, ali ne misli da je bio dopingovan.

„Osjećam kao da napredujem. Očito sam sve jači. I nije kriva samo tableta. Treniramo drugačije. Nekih dana se zadržavamo u teretani i radimo samo na snazi. Maksimalno opterećenje i eksplozija, opet i opet. Rastem. Napredujem se i odjednom sam teži 10 kilograma. Imam 98 kilograma, ali ne osjećam se sporo. Osjećam se kao dostižem najbolju formu svog života”, piše u knjizi.

Bentner je ustanovio da je Juve bio daleko ispred engleskih klubova s prilagođenim dodacima i tabletama koje su propisali klupski doktori. Međutim, ne zna je li to bilo ilegalno - i ne želi da zna.

„Ako je u pitanju nešto ilegalno, to je prošlo mimo mog znanja. Iskreno. Povremeno dolaze doping kontrolori, ali nikad ništa ne pronađu. Nema šta da nađe. Tako odlučujem da gledam na to”.