Papa pozvao Bolivijce da sačekaju rezultate revizije izbora u miru

Otpor policije u Boliviji raste, što predstavlja još jednu prijetnju za predsjednika Eva Moralesa koji je proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima 20. oktobra, dok njegovi oponenti kažu da je manipulisano rezultatima

265 pregleda0 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters

Papa Franjo je danas iz Vatikana pozvao građane i političare u Boliviji da mirno sačekuju ishod procesa revizije spornih rezultata izbora.

Papa je danas vjernicima i turistima na Trgu Svetog Petra rekao da se pomole zbog situacije u "voljenoj Boliviji", koja se graniči sa njegovom domovinom, Argentinom.

Pozvao je sve Bolivijce, a "naročito političke i društvene aktere" da sačekaju rezultate revizije izbora "u konstruktivnom duhu i atmosferi mira".

Otpor policije u Boliviji raste, što predstavlja još jednu prijetnju za predsjednika Eva Moralesa koji je proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima 20. oktobra, dok njegovi oponenti kažu da je manipulisano rezultatima.

Kriza u Boliviji traje već tri nedjelje, a u postizbornom nasilju život je izgubilo troje ljudi dok je oko 200 povrijeđeno.Papa pozvao Bolivijce da sačekaju rezultate revizije izbora u miru