Kakvu obuću odabrati:U zavisnosti od dužine suknje ili haljine

Suknje čija je dužina tik ispod koljena zahtijevaju isključivo obuću na štiklu

4163 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/photocollage

Suknje i haljine su odjevni komadi koje volimo da nosimo u svako godišnje doba i kombinujemo na najkreativnije načine. Modni svijet nudi široku lepezu modela, a ključ dobrog izgleda leži u njihovom pravilnom kombinovanju, posebno sa obućom. Svaki kroj, tačnije dužina suknje zahtijeva određene modele obuće, pogrešan izbor može potpuno da upropasti efekat koji ste svojim izgledom željele da postignete.

Ilustracija(Foto: Pinterest)

Mini suknje

Uz ove dužine suknji gotovo svaki model obuće dobro pristaje, ali najbolji efekat je ravni plitki model poput ljetnjih sandala i baletanki. U zimskom periodu možete nositi duboke čizme, kao i čizme iznad kolena i sigurno nećete pogriješiti. Čizme do gležnjeva i one do pola listova su rezervisane isključivo za one sa vitkim dugim nogama. Štikle, naravno, nijesu isključene, ali treba da znate da nose opasnost od jefitnog i previše vulgarnog izgleda, piše mogujatosama.rs.

Ilustracija(Foto: Pinterest)

Do koljena

Modeli do koljena mogu dobro izgledati uz ravnu i uz obuću na štiklu. Ipak, ako imate puniju građu, odlučite se za štikle. Čizme do i preko koljena su i te kako poželjne u zimskom periodu, dok bi one do gležnjeva ipak trebalo izbjegavati, jer u kombinaciji sa ovakvom suknjom skraćuju noge.

Tik ispod koljena

Ova dužina suknje zahtijeva isključivo obuću na štiklu, jer biste u ravnoj mogli izgledati kao patkica. Kombinacija suknje dužine ispod koljena i ravne obuće će vašu figuru vizuelno skratiti. Bilo da su u pitanju sandale, cipele ili čizme, bitno je samo da imaju štiklu.Takođe, poluduboke i čizme do gležnjeva bi trebalo da izbjegavate, jer će skratiti izgled nogu.

Midi

Midi dužina suknje ili haljine podrazumijeva modele čija je dužina do listova. Kao i modeli dužine tik ispod koljena nose opasnost od vizuelnog skraćivanja figure, pa se i one preporučuju u kombinaciji sa obućom na štiklu. Ipak, ako imate vitku figuru i duge noge možete ih nositi i uz ravnu obuću.

Ilustracija(Foto: Pinterest)

Maksi

Pošto ove suknje u potpunosti pokrivaju noge, pa se obuća i ne vidi, možete ih nositi uz ravnu ili obuću na platformu. Štikle nijesu neophodne, jer se neće vidjeti, a realno su najmanje udobne od sve obuće.

Ilustracija(Foto: Pinterest)