Saša Đorđević o odlasku iz Bajerna: To nije manir velikog kluba

“Generalni menadžer kluba mi je saopštio da sam 'suspendovan' sa mjesta šefa stručnog štaba, a kao razlog naveo nedostatak komunikacije s njim, na šta sam mu uzvratio jednostavno: osvajač Kupa Njemačke, polufinalista Evrokupa, prvi na tabeli Bundeslige sa 23 pobjede i 2 poraza”

230 pregleda1 komentar(a)
Saša Đorđević, Foto: Luka Zeković
03.04.2018. 14:31h

Aleksandar Đorđević prvi put je komentarisao otkaz sa klupe Bajerna, na kojoj ga je juče zvanično naslijedio Dejan Radonjić.

Đorđević je u saopštenju naveo da mu je prošle srijede “oduzeta šansa da krunišemo ovu sjajnu sezonu i učinimo je još uspešnijom osvajanjem Bundeslige”.

“Generalni menadžer kluba mi je saopštio da sam 'suspendovan' sa mjesta šefa stručnog štaba, a kao razlog naveo nedostatak komunikacije s njim, na šta sam mu uzvratio jednostavno: osvajač Kupa Njemačke, polufinalista Evrokupa, prvi na tabeli Bundeslige sa 23 pobjede i 2 poraza”.

On je naveo da je “najveći razlog zašto smo ove sezone imali uspjeh je zapravo to što menadžment nije bio uključen u svakodnevnu rutinu tima. Tim je konačno imao spokojstvo, mirnoću i jako zajedništvo, bez čega je nemoguće osvajati trofeje”.

“Tako snažna kohezija između tima i stručnog stafa vodila je do najvećih klupskih rezultata, uprkos neshvatljivoj ljubomori dijela menadžmenta koji nije mogao da se pomiri sa osećajem da se nalazi u sjenci.

Najžalije mi je to što nam je besramno oduzeto - zajedno sa svim članovima kluba, a posebno igračima - zasluženo pravo da proslavimo sa svojim navijačima u „Audi Domu”, trofej koji nikada nije osvojen u modernoj istoriji kluba – Kup Njemačke!

Moje lično mišljenje je da najveća nagrada koju jedan sportista može da dobije nisu bonusi i nagrade već iskreni aplauz i priznanje navijača s kojima svi zajedno slavimo uspehe. Iz neobjašnjivih razloga taj poseban osjećaj zajedništva nam je uskraćen”, naveo je Đorđević.

“Bajern Minhen bi trebalo da bude iznad ovakvih manira, gdje se dopušta lični napad i direktno poništavanje napornog rada mnogih ljudi, a ne samo trenera. Pored toga što je ovo uvreda za zdrav razum, ovaj žestok napad nije usmjeren samo na mene lično, već i na profesuju košarkaškog trenera”.

On je zahvalio predsjedniku Bajerna Uliju Henesu koji je nekoliko dana prije „’suspenzije’ s mjesta trenera, javno izrazio zadovoljstvo zbog ‘najbolje sezone u istoriji KK Bajern’ (citiram), krunisane trofejom Kupa Njemačke”, kazao je Đorđević.