Osnovano Udruženje parking servisa Crne Gore: Zajedno do bolje usluge za građane

Inicijator formiranja udruženja, direktor PST Slaviša Ognjanović je kao najvažniju aktivnost istakao saradnju na unapređenju racionalnog korišćenja postojećih resursa

864 pregleda0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PST Tivat

Udruženje parking servisa Crne Gore, čiji članovi su resorna preduzeća iz Berana, Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice, Budve, Herceg Novog, Ulcinja i Tivta, formirano je danas u Tivtu, na inicijativu kompanije Parking servis Tivat.

Asocijacija je formirana na okruglom stolu "Inicijativa za osnivanje Udruženja parking servisa Crne Gore", na kojem su predstavljeni i ciljevi udruženja: poboljšanje uslova za pružanje usluga parkiranja građanima, primjena tehničko-tehnoloških dostignuća u tim oblastima i unapređenje međusobne saradnje članova.

"Udruženje će se baviti i unapređenjem saradnje sa drugim organizacijama na državnom i međunarodnom nivou u sektoru za komunalne djelatnosti, saobraćaja i bezbjednosti. Asocijacija će se zalagati za efikasan sistem parkiranja te upućivati predloge nadležnim organima u pitanjima bitnim za funkcionisanje pomenutog sistema, kao i mišljenja o nacrtima zakona iz resorne oblasti", navodi se u saopštenju Parking servisa Tivat (PST).

Inicijator formiranja udruženja, direktor PST Slaviša Ognjanović je kao najvažniju aktivnost istakao saradnju na unapređenju racionalnog korišćenja postojećih resursa.

"To je i adekvatno upravljanje povjerenim poslovima, ulaganje u infrastrukturu u cilju poboljšanja usluga, iniciranje izmjena zakona i drugih propisa radi unaprjeđenja ove oblasti, te pružanje pomoći članovima Udruženja u obavljanju poslova i u stručnom usavršavanju", dodao je Ognjanović.

Predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac, poželio je uspješan rad Udruženju, u formalno-pravnom uobličavanju već postojeće saradnje, uz želju da istraju u svojim ciljevima.

"Samo strukovna udruženja mogu ostvaritivati bolje rezulatate i na adekvatan način odgovoriti svim izazovima u budućnosti. Među njima je najvažniji usavršavanje sistema i dovođenje na moderan i tehnološki zavidan nivo i samim tim poboljšanje usluge građanima", podvukao je Kusovac.