"Vijesti" u O2 areni: Nadal ostao u životu nakon epske pobjede nad Cicipasom

Nadal će u polufinale samo ako Medvedev u posljednjem meču grupne faze večeras pobijedi Aleksandra Zvereva

7089 pregleda4 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
15.11.2019. 18:29h

Od specijalnog izvještača Vijesti

Rafael Nadal je ostao u konkurenciji za plasman u polufinale ATP finala, uradio svoj dio posla i sada mu ostaje da se nada poklonu Danila Medvedeva.

Prvi igrač svijeta je u sjajnom meču, u kome rivalu nije dozvolio nijednu brejk šansu, savladao Stefanosa Cicipasa, nakon preokreta 2:1 (6:7, 6:4. 7:5) i poslije skoro tri sata igre, ali će u završnicu samo ako Medvedev u posljednjem meču grupne faze večeras pobijedi Aleksandra Zvereva.

Nadal je u meč ušao pod pritiskom, svjestan da mu ni pobjeda ne garantuje mjesto u polufinalu, a Cicipas rasterećen nakon što je obezbijedio plasman u završnicu, efektnim pobjedama u prva dva kola.

Očekivalo se, možda, da će grčki teniser biti opušteniji, ali je i on imao motiv da pobijedi, jer bi samo trećim trijumfom osigurao prvo mjesto u grupi i izbjegao Federera u borbi za finale.

Bez kalukalcija sa obje strane, maksimalnim tempom, uz žestoke razmjene i efektne poene - veliku borbu vodili su svjetski broj jedan i pretendent na teniski tron.

U prvom setu nije bilo ni brejka, ni šansi za brejk, a u taj-brejku je Cicipas stigao do vođstva.

Tek tada je Rafa bio na potpunoj klackalici, ali šampionski gen velikana iz Manakora je proradio - pojačao je ritam i pritisak na servis rivala, propustio tri brejk prilike, prije nego što je, konačno, u devetom gemu stekao odlučujuću prednost, a u narednom je potvrdio za izjednačenje u setovima - 6:4.

Nadal je i u trećem setu nastavio sjajno da servira, Cicipas nije mogao da ga ugrozi, da bi u petom gemu, kod rezultata 2:2, stigle i prve šanse za brejk. Dvije u nizu spasao je Grk, zatim još jednu kod rezultata 3:3, ali nije mogao da se brani u nedogled.

U 11. gemu, konačno je došao brejk Nadala za 6:5 i pobjedu nade.