SNP: Ambasadori ne bi trebalo da su politički podanici

Iz SNP-a pozivaju ambasadore da kažu smatraju li da je korektno da novac kojim ih plaćaju građani troše na pomaganje osobe koja je zbog svog ponašanja sklonjena iz diplomatske službe

1205 pregleda1 komentar(a)
Socijalistička narodna partija Crne Gore
23.11.2019. 13:25h

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je ambasadore Miodraga Vlahovića, Nebojšu Kaluđerovića i Željka Perovića, koji su platili kaznu izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević, da kažu da li tim aktom podržavaju njeno mišljenje o većinskom pravoslavnom stanovništvu Crne Gore zbog kojeg je i osuđena.

Vijest da su ambasadori platili kaznu Nikčevićeve je, kako navode iz SNP-a, "iznenadila sve slobodnomisleće ljude u našoj zemlji".

"S obzirom da su ambasadori izjavili da na ovaj način pomažu samohranoj majci i državi Crnoj Gori od konstantnih napada na njenu istoriju, kulturu i identitet, SNP CG ih poziva da kažu da li ovim aktom podržavaju Nikčevićkino mišljenje o većinskom pravoslavnom stanovništvu Crne Gore zbog kojeg je i osuđena, te da li smatraju da je korektno da novac kojim ih plaćaju građani troše na pomaganje osobe koja je zbog svog ponašanja sklonjena iz diplomatske službe i koja nastavlja da vrijeđa i provocira vjerni narod Crne Gore", navodi se u saopštenju SNP-a.

Napominju da bi ambasadori trebalo da budu predstavnici svih građana, "a ne politički podanici" i da, po pravilu diplomatske službe, ne bi smjeli da se upliću u dnevnu politiku. Tu lekciju, ocjenjuju u SNP-u, "očigledno nisu savladali".

"Na kraju, volja je ambasadora kome će uplaćivati novac, ali kada se iz političkih i navodno patriotskih razloga pomaže gospođi Nikčević, treba se zapitati zašto se ranije nisu sjetili da u Crnoj Gori ima mnogo samohranih majki i ugroženih porodica kojima je pomoć neophodnija", zaključuju iz SNP-a.